Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, etapa a IV-a, care este cuprinsa in perioada 2-18 mai, se va face in centrul special de inscriere constituit la Colegiul National 'I. L. Caragiale', a declarat miercuri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

"Activitatea de inscriere se va desfasura in perioada 2-9 mai, cand vor fi inscrisi pe locurile disponibile la unitatile dorite copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri, iar intre 11 si 18 mai vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare", a precizat Banu.

Potrivit acestuia, informatii privind inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I pentru anul scolar 2012-2013, etapa a IV-a, pot fi solicitate la telverde 0800816021.

"Inscrierea se va face in urma completarii de catre parinte a unei cereri scrise tip, parintele avand posibilitatea de a inscrie pe cerere un numar de optiuni. Pe langa cerere parintii pot depune si documente care dovedesc indeplinirea criteriilor de departajare. Afisarea listelor se va face in data de 21 mai", a mai spus reprezentantul ISMB.

Procedura operationala de inscriere cuprinde precizari privind activitatea propriu-zisa de inscriere a copiilor in etapa a IV-a, graficul de inscriere si modelul de cerere de inscriere, documente postate pe site-ul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (www.ismb.edu.ro) si afisate la intrarea in fiecare unitate de invatamant preuniversitar de stat cu nivel primar din Bucuresti.

Cea de-a treia etapa de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I, destinata copiilor ai caror parinti au solicitat, in etapa a doua, inscrierea la alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, dar care nu au fost admisi si solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, se incheie miercuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In aceasta etapa au putut fi inscrisi si copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la scoala de circumscriptie, dar care nu au participat la prima etapa de inscriere.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca procesul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare merge 'foarte bine' si ca in cea de-a treia etapa au fost inscrisi, pana la acel moment, 2.980 de copii.

"In a treia etapa la clasa pregatitoare au fost inscrisi 2.980 de copii si 4.741 la clasa intai. Acest proces se finalizeaza pe 25 aprilie. Merge foarte bine procesul si ii vom cuprinde pe toti copiii", a sustinut Oana Badea.

Ea a precizat ca singurul moment in care inspectoratele scolare vor permite suplimentarea numarului de clase va fi cel dintre etapa a treia si a patra a procesului de inscriere a copiilor, insa dupa ce se va face o evaluare a locurilor.

Oana Badea a mai aratat ca se pot permite doua schimburi in care copiii pot invata si extinderea claselor se poate face in spatii din imediata apropiere a unitatilor de invatamant respective, nefiind permis un al treilea schimb.