​Bucuresti punkt Bonn - Emisiune HotNews.ro / Deutsche Welle

Petre Iancu, Deutsche Welle: Scrisoarea franco-germana de modificare a acordului Schengen, "concepută astfel încât Sarkozy să obţină cât mai multe voturi de la electoratul Frontului Naţional"

de Redactia     HotNews.ro
Miercuri, 25 aprilie 2012, 11:30 Actualitate | Esenţial


Pentru prima dată în istoria ei postbelică, Germania federală a abandonat principiul neutralităţii ei absolute în alegerile din ţările vecine. Angela Merkel s-a implicat făţiş de partea preşedintelui în exerciţiu, Sarkozy. Această opţiune pro-Sarkozy a Angelei Merkel e, până la un punct, firească  La mijloc e riscul gripării motorului franco-german al Europei, motor căruia accesul la putere a lui Francois Hollande şi eventuala punere în discuţie a câştigurilor obţinute prin pactul fiscal şi disciplina bugetară impusă de "Merkozy" s-ar putea să-i cauzeze. Pe de altă parte însă, pragmatismul politic le va dicta responsabililor de la Paris şi Berlin să se înţeleagă, oricare va fi numele lor după scrutinul de balotaj francez şi următoarele alegeri germane. 
 • Petre Iancu, jurnalist Deutsche Welle, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Vezi in continuare raspunsurile acestuia.


Citeste mai multe despre   
Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 dan

  Nu PS-ul si Hollande au urcat pe culmi fara precedent extrema dreapta. Dar asta, cred ca e greu de inteles, intr-o tara in care DD are scorurile anuntate recent. Poate romanul sa mai gindeasca clar, in fata cuvintului socialism? (cuvint cu radacina in social) Daca in perioada de vacante, francezii au votata masiv, mult peste asteptari, a fost sa se voteze impotriva lui Sarkozy. Hollande este european.
  Adevarata intrebare, ramine “de ce a crescut nationalismul in toata europa?”. De ce este germania singura tara care functioneaza bine in Europa? Nu sint economist, dar stiu romanii ca in Germania nu exista un salariu minim?

  • Petre Iancu

   Importanta întrebare privind creşterea naţionalismului în Europa ar trebui să primească, în primul rând, replica sociologilor.
   Răspunzând empiric se cer constatate mai multe fapte. În epoci dificile recursul la reţete politice pe cât de simple, pe atât de false reprezintă o ispită mare, în faţa căreia sucombă mulţi politicieni şi mai cu seamă oamenii simpli pe care aceştia îi manipulează spre a strânge cât mai multe voturi.
   Globalizarea, şi amplificarea presiunilor exercitate asupra europenilor de rând de tot mai acerba concurenţă economică asiatică şi latino-americană, cu tot cu fuiga de locuri de muncă în ţări cu forţă de muncă iefitne precum şi ampla imigraţie, nu în ultimul rând musulmană, au făcut să sporească un sentiment al derutei identitare şi să crească, din nou valoarea acţiunilor la bursa celor două populisme şi extremisme de dreapta şi de stânga. Creşterea naţionalismului în Europa şi scorul neaşteptat de mare înregistrat în alegerile franceze de extremişti se datorează în mare parte, cred, acestui fenomen.

 • Întrebarea nr. 2 Omics

  Spre deosebire de România, Franța lui Hollande nu acceptă restricțiile fiscale fără măsurile suplimentare necesare cresterii economice. Sarkozy și Băsescu nu agrează subiectul pentru că e vorba de stoparea investițiilor în afara Europei, respectiv de condiții pentru investiții în România.

  Germania cum ar vedea această clauză nouă a investițiilor și creșterii?

  • Petre Iancu

   Coaliţia guvernamentală germană, de centru-dreapta, nu vede cu ochi buni punerea în discuţie, de către Francois Hollande, a pactului fiscal şi a măsurilor de salvare a monedei euro, cărora candidatul socialist la preşedinţia Franţei ar vrea să le adauge un pact pentru mai multă creştere economică.
   La Berlin, intenţia renegocierii unui pact complex, obţinut după tratative extrem de laborioase, un pact care a sfârşit totuşi prin a linişti bursele şi pieţele şi a cărui revocare ar provocca noi şi mari nesiguranţe, e considerată, evident, un deziderat populist, dictat de dorinţa stângii de a câştiga alegerile prezidenţiale franceze. Acestea fiind spuse, opoziţia de centru-stânga din Germania a criticat şi ea, în repetate rânduri, accentul pus de Angela Merkel şi de guvernul ei creştin-liberal, pe măsurile şi programele de austeritate, cerând impulsionarea creşterii economice. Rămâne doar de văzut, dacă această creştere economică, obţinută nu prin sporirea productivităţii ci prin majorarea cheltuielilor publice şi reintrarea în logica datoriilor debordante, care au provocat de altfel ultima criză, e una dezirabilă.

 • Întrebarea nr. 3 luke

  As fi curios sa stiu ce efecte ar avea alegerea lui Hollande pt o relansare a cresterii economice in Europa?
  Nu inteleg de ce Germania lui Merkel nu stimuleaza cresterea economica in Europa de Est (salarii mici) sau Vest.

  • Petre Iancu

   Cred ca am raspuns la aceasta intrebare pe larg mai jos.

 • Întrebarea nr. 4 gechi

  considerati ca o eventuala schimbare a puterii in Franta ar atrage o schimbare si la alegerile din Germania de anul viitor, sau ca Merkel se va baza pe lucrul acesta pentru a redresa corabia Uniunii care pierde tot mai mult teren in fata socialistilor? Care ar fi efectele asupra Romaniei ale inlocuirii cuplului Merkozy cu unul socialist?

  • Petre Iancu

   Economisirile nu sunt niciodată populare. Iar sinceritatea nu e întotdeauna onorată în viaţa politică. Europa trece prin momente dificile, dar a promite marea cu sarea a adus de regulă mai multe voturi decât onestitatea frustă. E posibil ca discursul de tip Churchill (nu vă pot promite decât lacrimi, sânge şi sudoare) ţinut de Nicolas Sarkozy în timpul campaniei sale electorale să-l coste preşedinţia pe actualul şef al statului francez. Opoziţia de stânga, social-democrată şi ecologistă, precum şi mai ales comuniştii din Germania speră, în orice caz, într-o victorie a socialiştilor din ţara vecină, pe care ar considera-o un semnal vizând şi producerea unei schimbări la cârmă, la Berlin. Nu altfel vede lucrurile opoziţia de la Bucureşti. Pentru toate partidele, mişcările şi alianţele de stânga orice izolare a creştin-liberalilor Angelei Merkel e de dorit şi promite să indice o proximă victorie proprie în alegeri.

 • Întrebarea nr. 5 toni

  credeti ca mai intereseaza in momentul de fata Franta sau Germania o relansare europeeana? Franta a ajuns o tara agrara, Germania este singura care are tot interesul sa mentina europa (marca ar fi moneda cea mai puternica si cea mai necompetitiva). De ce asteapta mereu Romania sa vina totul de la altii?

  • Petre Iancu

   Ambele puteri europene, Franţa şi Germania, au tot interesul ca Bătrânul Continent să-şi vadă relansată economia, astfel încât să se poată menţine nivelul de trai ridicat al propriilor populaţii. E clar pentru responsabilii de la Berlin şi Paris că ţările europene nu vor putea face faţă concurenţei globale fără să-şi extindă integrarea. UE poate fi şi este un actor global, şi ar putea fi, la rigoare, capabil să facă faţă Chinei, Indiei şi celorlalte state emergente. Dar luate separat, ţările europene, chiar şi puterile economice de felul Germaniei, sunt prea slabe. Acesta e şi motivul pentru care, în ultimul timp s-a vorbit tot mai mult de un guvern economic european.

 • Întrebarea nr. 6 Merkel

  cm explicati refuzul cancelarului Merkel de a-l primi pe Hollande in vizita? In acelasi timp insa, sefa guvernului german a permis vizita a doi cnsilieri ai socialistului francez la fundatia Konrad Adenaeuer. Joaca Germania un poker la doua maini acum?
  Multumesc!

  • Petre Iancu

   Pentru prima dată în istoria ei postbelică, Germania federală a abandonat principiul neutralităţii ei absolute în alegerile din ţările vecine. Angela Merkel s-a implicat făţiş de partea preşedintelui în exerciţiu, Sarkozy, între altele printr-un interviu televizat, comun precum şi prin tentativa miniştrilor de interne german şi francez de modificare a acordului de la Schengen, modificare concepută astfel încât Sarkozy să obţină cât mai multe voturi de la electoratul Frontului Naţional. Această opţiune pro-Sarkozy a Angelei Merkel e, până la un punct, firească La mijloc e riscul gripării motorului franco-german al Europei, motor căruia accesul la putere a lui Francois Hollande şi eventuala punere în discuţie a câştigurilor obţinute prin pactul fiscal şi disciplina bugetară impusă de "Merkozy" s-ar putea să-i cauzeze. Pe de altă parte însă, pragmatismul politic le va dicta responsabililor de la Paris şi Berlin să se înţeleagă, oricare va fi numele lor după scrutinul de balotaj francez şi următoarele alegeri germane. Nu trebuie uitat că proiectul Uniunii Europene şi al integrării monetare nu aparţine doar conservatorilor şi liberalilor europeni, ci şi stângii socialiste şi social-democrate. Nu ştiu dacă "Frangela" va funcţiona ca "Merkozy", dar, dacă Francois Hollande va câştiga, nici el nici Merkel nu vor avea încotro. Vor trebui, pur şi simplu, să-şi depăşească disensiunile. De altfel, nici relaţia Angelei Merkel cu Nicolas Sarkozy n-a fost lipsită de asperităţi, neînţelegeri şi accidente.

 • Întrebarea nr. 7 Alina

  Avand in vedere ca guvernul Olandei tocmai picat si in Franta se profileaza victoria socialistilor, mai are Germania vreun aliat in eforturile de salvare a uniunii monetare?
  Si mai merita oare salvata moneda Euro?

  • Petre Iancu

   Izolarea alianţei guvernamentale germane, de centru-.dreapta, a sporit considerabil după căderea cabinetului minoritar de la Haga. In ce măsură socialiştii vor învinge în alegerile prezidenţiale franceze rămâne de văzut. Fapt este însă, că proiectul integrării monetare este unul care depăşeşte mult problemele ivite la conducerea uneia sau alteia din ţările din zona euro. Moneda comună a adus ţărilor din această zonă şi în special antreprenorilor şi economiilor lor avantaje considerabile, date, între altele, de faptul că n-a mai fost nevoie să se facă faţă, permanentelor oscilaţii şi incertitudini monetare din trecut. Dar euro a adus şi o serie de dezavantaje, ignorate multă vreme. Grecia, care nu mai are drahma şi nu-şi poate reveni printr-o depreciere a monedei proprii, respectiv printr-o consecutivă sporire a exporturilor greceşti, care s-ar ieftini prin depreciere, este doar un exemplu în această privinţă.

 • Întrebarea nr. 8 Curios

  In urma cu cativa ani vedeam cum stanga era pedepsita de electorat in alegeri si cum Europa devenea dominata de formatiuni de centru-dreapta. Asta se intampla pe la inceputul acestei crize (financiare, economice, de incredere etc). Vedem acum reversul medaliei in care dreapta e pedepsita in favoarea stangi? Daca da, nu avem un electorat european mai degraba oportunist ca salcia in bataia vantului?

  • Petre Iancu

   Ce sa facem dacă alegătorii ni se par nouă, celor principiali, prea oportunişti? Să schimbăm poporul? Nu se poate. Tine de natura crizelor să producă schimbări mai întâi financiare şi economice, iar apoi şi politice. E una din marile binefaceri ale democraţiei faptul că aceste schimbări, dacă nu ne covin, nu vor dura nici ele prea mult...


1764 vizualizari

 • Germania? (Miercuri, 25 aprilie 2012, 12:07)

  dan [anonim]

  Nu PS-ul si Hollande au urcat pe culmi fara precedent extrema dreapta. Dar asta, cred ca e greu de inteles, intr-o tara in care DD are scorurile anuntate recent. Poate romanul sa mai gindeasca clar, in fata cuvintului socialism? (cuvint cu radacina in social) Daca in perioada de vacante, francezii au votata masiv, mult peste asteptari, a fost sa se voteze impotriva lui Sarkozy. Hollande este european.
  Adevarata intrebare, ramine “de ce a crescut nationalismul in toata europa?”. De ce este germania singura tara care functioneaza bine in Europa? Nu sint economist, dar stiu romanii ca in Germania nu exista un salariu minim?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 14:40)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   Importanta întrebare privind creşterea naţionalismului în Europa ar trebui să primească, în primul rând, replica sociologilor.
   Răspunzând empiric se cer constatate mai multe fapte. În epoci dificile recursul la reţete politice pe cât de simple, pe atât de false reprezintă o ispită mare, în faţa căreia sucombă mulţi politicieni şi mai cu seamă oamenii simpli pe care aceştia îi manipulează spre a strânge cât mai multe voturi.
   Globalizarea, şi amplificarea presiunilor exercitate asupra europenilor de rând de tot mai acerba concurenţă economică asiatică şi latino-americană, cu tot cu fuiga de locuri de muncă în ţări cu forţă de muncă iefitne precum şi ampla imigraţie, nu în ultimul rând musulmană, au făcut să sporească un sentiment al derutei identitare şi să crească, din nou valoarea acţiunilor la bursa celor două populisme şi extremisme de dreapta şi de stânga. Creşterea naţionalismului în Europa şi scorul neaşteptat de mare înregistrat în alegerile franceze de extremişti se datorează în mare parte, cred, acestui fenomen.
 • Echilibre și creștere (Miercuri, 25 aprilie 2012, 17:02)

  Omics [utilizator]

  Spre deosebire de România, Franța lui Hollande nu acceptă restricțiile fiscale fără măsurile suplimentare necesare cresterii economice. Sarkozy și Băsescu nu agrează subiectul pentru că e vorba de stoparea investițiilor în afara Europei, respectiv de condiții pentru investiții în România.

  Germania cum ar vedea această clauză nouă a investițiilor și creșterii?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 14:46)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Omics

   Coaliţia guvernamentală germană, de centru-dreapta, nu vede cu ochi buni punerea în discuţie, de către Francois Hollande, a pactului fiscal şi a măsurilor de salvare a monedei euro, cărora candidatul socialist la preşedinţia Franţei ar vrea să le adauge un pact pentru mai multă creştere economică.
   La Berlin, intenţia renegocierii unui pact complex, obţinut după tratative extrem de laborioase, un pact care a sfârşit totuşi prin a linişti bursele şi pieţele şi a cărui revocare ar provocca noi şi mari nesiguranţe, e considerată, evident, un deziderat populist, dictat de dorinţa stângii de a câştiga alegerile prezidenţiale franceze. Acestea fiind spuse, opoziţia de centru-stânga din Germania a criticat şi ea, în repetate rânduri, accentul pus de Angela Merkel şi de guvernul ei creştin-liberal, pe măsurile şi programele de austeritate, cerând impulsionarea creşterii economice. Rămâne doar de văzut, dacă această creştere economică, obţinută nu prin sporirea productivităţii ci prin majorarea cheltuielilor publice şi reintrarea în logica datoriilor debordante, care au provocat de altfel ultima criză, e una dezirabilă.
 • efecte posibile pt Estul Europei si nu numai (Miercuri, 25 aprilie 2012, 17:40)

  luke [anonim]

  As fi curios sa stiu ce efecte ar avea alegerea lui Hollande pt o relansare a cresterii economice in Europa?
  Nu inteleg de ce Germania lui Merkel nu stimuleaza cresterea economica in Europa de Est (salarii mici) sau Vest.
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 15:26)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui luke

   Cred ca am raspuns la aceasta intrebare pe larg mai jos.
 • Merkel (Joi, 26 aprilie 2012, 12:34)

  gechi [utilizator]

  considerati ca o eventuala schimbare a puterii in Franta ar atrage o schimbare si la alegerile din Germania de anul viitor, sau ca Merkel se va baza pe lucrul acesta pentru a redresa corabia Uniunii care pierde tot mai mult teren in fata socialistilor? Care ar fi efectele asupra Romaniei ale inlocuirii cuplului Merkozy cu unul socialist?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 14:55)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui gechi

   Economisirile nu sunt niciodată populare. Iar sinceritatea nu e întotdeauna onorată în viaţa politică. Europa trece prin momente dificile, dar a promite marea cu sarea a adus de regulă mai multe voturi decât onestitatea frustă. E posibil ca discursul de tip Churchill (nu vă pot promite decât lacrimi, sânge şi sudoare) ţinut de Nicolas Sarkozy în timpul campaniei sale electorale să-l coste preşedinţia pe actualul şef al statului francez. Opoziţia de stânga, social-democrată şi ecologistă, precum şi mai ales comuniştii din Germania speră, în orice caz, într-o victorie a socialiştilor din ţara vecină, pe care ar considera-o un semnal vizând şi producerea unei schimbări la cârmă, la Berlin. Nu altfel vede lucrurile opoziţia de la Bucureşti. Pentru toate partidele, mişcările şi alianţele de stânga orice izolare a creştin-liberalilor Angelei Merkel e de dorit şi promite să indice o proximă victorie proprie în alegeri.
 • Chiar (Joi, 26 aprilie 2012, 13:05)

  toni [anonim]

  credeti ca mai intereseaza in momentul de fata Franta sau Germania o relansare europeeana? Franta a ajuns o tara agrara, Germania este singura care are tot interesul sa mentina europa (marca ar fi moneda cea mai puternica si cea mai necompetitiva). De ce asteapta mereu Romania sa vina totul de la altii?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 15:03)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui toni

   Ambele puteri europene, Franţa şi Germania, au tot interesul ca Bătrânul Continent să-şi vadă relansată economia, astfel încât să se poată menţine nivelul de trai ridicat al propriilor populaţii. E clar pentru responsabilii de la Berlin şi Paris că ţările europene nu vor putea face faţă concurenţei globale fără să-şi extindă integrarea. UE poate fi şi este un actor global, şi ar putea fi, la rigoare, capabil să facă faţă Chinei, Indiei şi celorlalte state emergente. Dar luate separat, ţările europene, chiar şi puterile economice de felul Germaniei, sunt prea slabe. Acesta e şi motivul pentru care, în ultimul timp s-a vorbit tot mai mult de un guvern economic european.
 • Merkel (Joi, 26 aprilie 2012, 14:51)

  Merkel [anonim]

  cm explicati refuzul cancelarului Merkel de a-l primi pe Hollande in vizita? In acelasi timp insa, sefa guvernului german a permis vizita a doi cnsilieri ai socialistului francez la fundatia Konrad Adenaeuer. Joaca Germania un poker la doua maini acum?
  Multumesc!
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 15:21)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Merkel

   Pentru prima dată în istoria ei postbelică, Germania federală a abandonat principiul neutralităţii ei absolute în alegerile din ţările vecine. Angela Merkel s-a implicat făţiş de partea preşedintelui în exerciţiu, Sarkozy, între altele printr-un interviu televizat, comun precum şi prin tentativa miniştrilor de interne german şi francez de modificare a acordului de la Schengen, modificare concepută astfel încât Sarkozy să obţină cât mai multe voturi de la electoratul Frontului Naţional. Această opţiune pro-Sarkozy a Angelei Merkel e, până la un punct, firească La mijloc e riscul gripării motorului franco-german al Europei, motor căruia accesul la putere a lui Francois Hollande şi eventuala punere în discuţie a câştigurilor obţinute prin pactul fiscal şi disciplina bugetară impusă de "Merkozy" s-ar putea să-i cauzeze. Pe de altă parte însă, pragmatismul politic le va dicta responsabililor de la Paris şi Berlin să se înţeleagă, oricare va fi numele lor după scrutinul de balotaj francez şi următoarele alegeri germane. Nu trebuie uitat că proiectul Uniunii Europene şi al integrării monetare nu aparţine doar conservatorilor şi liberalilor europeni, ci şi stângii socialiste şi social-democrate. Nu ştiu dacă "Frangela" va funcţiona ca "Merkozy", dar, dacă Francois Hollande va câştiga, nici el nici Merkel nu vor avea încotro. Vor trebui, pur şi simplu, să-şi depăşească disensiunile. De altfel, nici relaţia Angelei Merkel cu Nicolas Sarkozy n-a fost lipsită de asperităţi, neînţelegeri şi accidente.
 • Olanda (Joi, 26 aprilie 2012, 14:54)

  Alina [anonim]

  Avand in vedere ca guvernul Olandei tocmai picat si in Franta se profileaza victoria socialistilor, mai are Germania vreun aliat in eforturile de salvare a uniunii monetare?
  Si mai merita oare salvata moneda Euro?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 15:32)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alina

   Izolarea alianţei guvernamentale germane, de centru-.dreapta, a sporit considerabil după căderea cabinetului minoritar de la Haga. In ce măsură socialiştii vor învinge în alegerile prezidenţiale franceze rămâne de văzut. Fapt este însă, că proiectul integrării monetare este unul care depăşeşte mult problemele ivite la conducerea uneia sau alteia din ţările din zona euro. Moneda comună a adus ţărilor din această zonă şi în special antreprenorilor şi economiilor lor avantaje considerabile, date, între altele, de faptul că n-a mai fost nevoie să se facă faţă, permanentelor oscilaţii şi incertitudini monetare din trecut. Dar euro a adus şi o serie de dezavantaje, ignorate multă vreme. Grecia, care nu mai are drahma şi nu-şi poate reveni printr-o depreciere a monedei proprii, respectiv printr-o consecutivă sporire a exporturilor greceşti, care s-ar ieftini prin depreciere, este doar un exemplu în această privinţă.
 • Stanga Dreapta (Joi, 26 aprilie 2012, 14:59)

  Curios [anonim]

  In urma cu cativa ani vedeam cum stanga era pedepsita de electorat in alegeri si cum Europa devenea dominata de formatiuni de centru-dreapta. Asta se intampla pe la inceputul acestei crize (financiare, economice, de incredere etc). Vedem acum reversul medaliei in care dreapta e pedepsita in favoarea stangi? Daca da, nu avem un electorat european mai degraba oportunist ca salcia in bataia vantului?
  • R (Joi, 26 aprilie 2012, 15:34)

   Petre Iancu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Curios

   Ce sa facem dacă alegătorii ni se par nouă, celor principiali, prea oportunişti? Să schimbăm poporul? Nu se poate. Tine de natura crizelor să producă schimbări mai întâi financiare şi economice, iar apoi şi politice. E una din marile binefaceri ale democraţiei faptul că aceste schimbări, dacă nu ne covin, nu vor dura nici ele prea mult...
 • Va multumim pentru intrebari! (Joi, 26 aprilie 2012, 15:37)

  Laurentiu Diaconu Colintineanu [utilizator]

  Intalnirea online s-a incheiat.
 • Globalizare, nationalism (Joi, 26 aprilie 2012, 15:51)

  adina [anonim]

  europa, deocamdata, asa cum functioneaza, este o utopie cu chip de dystopie. Democratie? un cuvint ce revine la semnificatia antica si peiorativa. Euro-o moneda artifiaciala, umflata cu pompa, care ne-a dus la sapa de lemn. Sigur, nu mai vrem o revenire la franc. Competitivitatea europei in fata asiei, africii, etc., este deja pierduta. Cum delocalizarile nu mai pot fi aduse inapoi, o noua europa este posibila "dans la vraie vie"?
  Copiii mei, studenti la stiinte politice si respectiv inalte studii economice, au votat prima oara in viata lor pentru Mélenchon. A spus cineva ca istoria nu se repeta? Sarkozy-Hollande, Merkel inlocuita de un socio-democrat, chiar va schimba ceva? Europa nu va fi niciodata Statele Unite. E cineva sa ma contrazica?


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version