Guvernul a decis marti, in sedinta, sa declare data de 30 aprilie zi libera, au declarat surse oficiale, potrivit Agerpres. Angajatii din sectorul public vor avea astfel liber in perioada 28-1 mai.

Ministerul Justitiei precizeaza intr-un comunicat ca Hotararea de Guvern prevede, in mod expres, ca magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea, implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie 2012, precum si participantii in aceste procese, sunt exceptati de la prevederile H.G.-ului.

In aceste conditii, sedintele de judecata stabilite pentru data de 30 aprilie 2012, urmeaza a se desfasura conform programarii.

Duminica, premierul Mihai Razvan Ungureanu declarase ca ziua de luni 30 aprilie va fi declarata zi nelucratoare in sectorul public si urmeaza sa fie recuperata ulterior, intr-o sambata din luna mai, astfel incat sa fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sarbatorii de 1 Mai.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut.

Cele mai cautate statiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche.