Taximetristii, membri ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), protesteaza din nou, incepand cu ora 10.00, in fata Palatului Parlamentului, cerand interzicerea practicarii taximetriei in Bucuresti de catre soferii care au autorizatie pentru judetul Ilfov, relateaza Agerpres.

Circulatia este restrictionata in aceasta zona.

"La actiunea din Piata Constitutiei participa peste 3.000 de oameni, in zona fiind aduse 1.500 de taximetre, dar si 100 de microbuze si autocare. In acest moment suntem desfasurati in principal in fata intrarii in Palatul Parlamentului dinspre Parcul Izvor, dar si de jur-imprejurul spatiului verde. Oamenii nostri solicita eliminarea pirateriei de catre organele abilitate, fiecare taximetrist urmand sa fie autorizat sa execute aceasta activitate numai pe raza localitatii de autorizare", a declarat Claudiu Sapunar, presedintele Asociatiei Nationale a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti, care participa la protest.

Acesta a cerut "sanctionarea drastica a taximetristilor neautorizati sau a celor care nu isi desfasoara activitatea in localitatea de autorizare".

Potrivit lui Sapunaru, protestul de marti urmeaza sa se incheie la ora 14.00, si ar putea fi reluat miercuri, tot intre orele 10.00-14.00.