Vremea va fi calda in urmatoarele 10 zile, cu temperaturi peste cele normale pentru aceasta perioada si ploi relativ putine in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei Administratia Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pana la 3 mai, citata de Mediafax.

In Banat, vremea se va incalzi treptat pana spre sfarsitul lunii, valorile termice urmand sa se situeze peste normele climatologice, indeosebi intre 26 si 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depasi 25 de grade Celsius. Primele zile din mai vor aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar valorile minime se vor mentine peste normalul perioadei. Intervalele cu instabilitate atmosferica mai pronuntata sunt scurte, respectiv pana la 24 aprilie si inceputul lunii mai.

In Crisana, valorile termice nu vor avea modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce vor putea depasi 26 de grade si minime de peste 10 grade. In primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scadea usor. Aversele de ploaie vor fi frecvente pana la 24 aprilie si la inceputul lunii mai.

In Transilvania, vremea va fi normala din punct de vedere termic in primele zile ale intervalului, apoi se va incalzi, astfel incat temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20-22 de grade, mai ales intre 26 si 29 aprilie. Probabilitatea de ploaie este mai ridicata in cursul dupa-amiezelor.

Pentru Dobrogea, meteorologii estimeaza ca valorile termice se vor mentine relativ constante si apropiate de normele climatologice, cu maxime in jurul a 20 de grade si minime de peste 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, ploile de scurta durata fiind de asteptat la sfarsitul intervalului.

In Maramures, dupa 24 aprilie, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22 de grade. Averse frecvente sunt prognozate pana la 24 aprilie si, posibil, la inceputul lui mai.

In Moldova, vremea se va incalzi usor, apoi se va mentine relativ calda pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 22 de grade si minime, in medie, de peste 10 grade.

In Muntenia, vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, insa, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase, vor fi posibile averse, in general slabe.

Si in Oltenia, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22-24 de grade si minime, in medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferica va fi relativ redusa, aversele, in general slabe, fiind de asteptat, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase.

La munte, vremea se va incalzi pana spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variatii importante si se vor situa in apropierea normelor climatologice. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi intre 25 si 30 aprilie.

Prognoza a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading (Anglia), precizeaza ANM.