Politistii bucuresteni au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, legat de prabusirea bucatii de fatada de la hotelul bucurestean Minerva, care a provocat ranirea unui bebelus de sase luni, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Politia Capitalei.

"Cercetarile vizeaza activitatea muncitorilor care efectuau lucrari pe terasa hotelului. Se va stabili, astfel, daca exista o legatura de cauzalitate intre activitatea acestora si prabusirea bucatii de fatada", au mai spus sursele citate.

O bucata din fatada hotelului Minerva s-a prabusit, sambata dupa-amiaza, peste terasa unui restaurant. In urma prabusirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construita in principal din sticla, a fost distrusa.

Bebelusul care a fost ranit se afla, la acel moment, in restaurant, impreuna cu parintii.

Reprezentantii restaurantului au afirmat ca incidentul s-a produs dupa ce mai multi muncitori au lucrat pe acoperis folosind un picamar.

Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat pentru Mediafax ca la hotel a fost adusa, inca de sambata dimineata, o echipa de muncitori, pentru a inlocui finisajele de pe acoperisul hotelului. "S-a lucrat inca de dimineata. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamar", a spus acesta.

Prabusirea bucatii de fatada a fost cauzata de lucrarile neautorizate efectuate la imobil de proprietarul acestuia, au declarat reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in urma unui control realizat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Potrivit purtatorului de cuvant al ministerului, Bogdan Oprea, ISC a intreprins un control la hotel dupa prabusirea fatadei, prilej cu care proprietarul imobilului a spus ca nu are autorizatie de construire pentru lucrarile pe care le efectua la terasa.

"Este vorba despre lucrari de hidroizolatie, pentru care, conform legii, este necesara autorizatie, intrucat imobilul se afla intr-o zona istorica protejata. Un utilaj folosit la lucrari a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe fatada, acesta a cazut si a lovit un alt ornament, care s-a prabusit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrarile constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda penala sau cu inchisoare de la trei luni la trei ani", a precizat sursa citata.

Potrivit lui Oprea, in urma constatarilor, ISC, aflat in subordinea MDRT, va sesiza, luni, organele de cercetare penala.

Impotriva proprietarului hotelului ar mai putea fi depuse doua plangeri, de catre parintii bebelusului ranit dupa prabusirea bucatii de fatada si, respectiv, de catre detinatorii restaurantului avariat cu aceeasi ocazie, spun oficiali din Politia Capitalei.