Cei 300 de comercianti din complexul Siraj din Iasi, distrus aproape in intregime in urma incendiului de saptamana trecuta, isi vor desfasura activitatea in corturi puse la dispozitie de Primaria municipiului si de reprezentantii ISU, pana la reconstructia cladirii, relateaza Mediafax.

Prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, a declarat sambata ca, in urma incendiului de la complexul comercial Siraj din Iasi, aproape o mie de oameni au ramas fara locuri de munca, el precizand ca din punct de vedere social, situatia este dificila.

"Am cerut primariei sa puna la dispozitie corturile care sunt utilizate in luna octombrie la sarbatorile Iasiului. Totodata, vom apela si la corturile pe care le are Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, astfel incat oamenii sa-si poata continua activitatea", a afirmat prefectul Dragomir Tomaseschi.

Corturile vor fi amplasate, incepand de saptamana viitoare, chiar in curtea complexului Siraj, afectat grav de incendiu.

Prefectul a precizat ca a dispus luarea acestei masuri dupa o intalnire cu comerciantii care detineau standuri in complexul Siraj.

"Din calculele mele, aproape o mie de oameni au ramas fara un loc de munca. Sunt oameni care au credite, iar acum nu mai au mijloace de subzistenta. Din punct de vedere social, situatia este extrem de dificila si vrem sa gasim o solutie provizorie, pana in momentul in care proprietarii complexului vor reface cladirea", a spus prefectul Dragomir Tomaseschi.

Pe de alta parte, viceprimarul Iasiului Romeo Olteanu a anuntat ca municipalitatea va urgenta acordarea tuturor autorizatiilor necesare demararii cat repede a lucrarilor de refacere a cladirii afectate de incendiu.

Incendiul de la complexul comercial Siraj din Iasi a izbucnit, in noaptea de 13 spre 14 aprilie, intr-o zona unde existau mai multe standuri cu produse de papetarie, vopseluri si produce chimice.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul in 15 aprilie, dupa o interventie care a durat mai mult de 25 de ore.

Pe parcursul interventiei, doi pompieri de 23 si 31 de ani au fost intoxicati cu fum, fiind transportati la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.

Complexul comercial Siraj care masoara 13.000 de metri patrati a fost distrus pe o suprafata de 9.000 de metri patrati, iar o parte a cladirii s-a prabusit.