Unul dintre romii care in urma cu doua saptamani au talharit o femeie din Craiova cazuta in strada dupa ce fusese lovita de o masina pe trecerea de pietoni a fost arestat preventiv vineri noaptea de magistratii Judecatoriei Craiova pentru furt calificat, transmite Agerpres.

Barbatul are 19 ani si este din Drobeta Turnu Severin iar complicea lui, o femeie de 34 de ani, din Craiova, cu care este ruda, este cercetata in stare de libertate, dupa ce a prezentat in fata completului de judecata acte medicale care dovedesc ca sufera de afectiuni psihice.

Joi au aparut pe internet imagini in care o femeie care zacea pe asfalt dupa ce fusese lovita de o masina era jefuita de mai multi romi.

Potrivit IPJ Dolj, incidentul a avut loc pe 6 aprilie iar politistii doljeni i-au identificat vineri pe hoti. Femeia a fost lovita de o autoutilitara pe o trecere de pietoni din cartierul 1 Mai si a suferit o contuzie la genunchiul stang. Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala.

Femeia, in varsta de 49 de ani, se afla in stare de soc, iar martorii au povestit vineri ca hotii ar fi intentionat sa ii smulga si cerceii din urechi cand aceasta era cazuta la pamant dupa ce fusese lovita de masina.

"Am fost de fata si am vazut ca in timp ce femeia era la pamant cativa tigani s-au apropiat de ea si au inceput sa-i cotrobaie prin plase. Dansa mi-a povestit ulterior ca hotii s-au uitat in ochii ei si s-au aplecat sa-i ia cerceii, dar ea, cu ultimele puteri, si-a pus mainile la urechi. A avut noroc la un moment dat ca a aparut cineva si s-a pus paravan ca hotii sa nu-i ia tot ce avea la ea", a declarat unul dintre martori.

Rudele au spus ca imediat dupa producerea accidentului femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta, unde a fost diagnosticata cu contuzie la genunchiul stang, dar nu a necesitat spitalizare, iar de doua saptamani se afla in concediu medical. Pentru a iesi din starea de soc, familia femeii a spus ca aceasta va fi consiliata de un psiholog.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca orasul Craiova "este unul dintre cele mai sigure orase din Tara Romaneasca". "Spun asta nu ca sa ma aflu in treaba, ci spun o realitate. Pentru ca daca incepem sa facem clasamente, topuri in privinta infractionalitatii economice, in privinta criminalitatii, vedeti ca acest municipiu este undeva pe locul 30, 35, 36 din cele 41 de municipii resedinta de judet", a sustinut Solomon.

In legatura cu cazul femeii jefuite, Solomon a afirmat ca aceasta este bolnava psihic si nu avea de unde sa aiba asupra ei sume mari de bani. "Intamplator am aflat ca aceasta femeie este bolnava psihic, cu mari probleme de comportament, traieste o drama materiala, deci nu putea sa aiba teancuri de bani in poseta ca sa o buzunareasca. Nici macar nu a depus plangere la politie, pentru ca daca depunea plangere la politie era trimisa la sanatoriu", a spus Solomon.