Cadrele didactice de la UMF Targu Mures vor putea sa opteze intre facultatea infiintata prin hotarare de guvern si facultatile in care activeaza in prezent, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures, Leonard Azamfirei, citat de Mediafax. Acesta a precizat ca universitatea va consulta Ministerul Educatiei si ARACIS pentru a stabili care va fi procedura in cazul studentilor.

Rectorul Leonard Azamfirei a declarat ca, in urma HG privind infiintarea unei noi Facultati de Medicina si Farmacie, le va cere cadrelor didactice sa opteze intre facultatea respectiva si cele unde activeaza in prezent. Acesta a precizat ca HG nu face referiri la facultatile deja existente la UMF, astfel ca "toate programele de invatamant acreditate raman in structura si in forma de functionare actuala".

"Facultatea nou infiintata se va organiza conform prevederilor legale in vigoare - nu doar HG, ci si Legea educatiei nationale. In privinta cadrelor didactice va trebui sa urmam o serie de proceduri. Cadrele didactice care vor dori sa treaca in noua facultate vor semna o cerere tipizata, se va evalua numarul de cadre didactice care vor activa in noua facultate, vom stabili care este norma de reprezentare, in functie de acest numar, in fiecare structura de conducere. Dupa care se vor declansa alegerile pentru Consiliul profesoral, structurile departamentale ale noii facultati si se va organiza concursul pentru decan", a declarat Leonard Azamfirei.

Potrivit rectorului, urmeaza sa fie consultate Ministerul Educatiei si ARACIS in privinta procedurii in cazul studentilor. "E o discutie nefinalizata - se inmatriculeaza in noua facultate cei din anul I sau toti, in corpore? Urmeaza sa consultam ministerul si ARACIS in acest sens. Legislatia prevede ca un nou program de studiu incepe cu anul I", a spus Azamfirei.

Rectorul Leonard Azamfirei a adaugat ca, daca se va indica a doua varianta, contractele vechi de scolarizare vor trebui anulate, iar toti studentii care vor sa treaca la noua facultate vor trebui sa isi asume prin semnatura individuala ca doresc sa treaca de la un program acreditat la unul autorizat provizoriu.