Doua cazuri similare, doua decizii diferite la aceeasi instanta. Curtea de Apel Timisoara l-a gasit incompatibil pe rectorul-parlamentar Nicolae Robu (PNL) si compatibil pe rectorul-parlamentar Stefan Iosif Dragulescu (PDL)

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Joi, 19 aprilie 2012, 17:22 Actualitate | Esenţial


Nicolae Robu si Stefan Iosif Dragulescu
Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres
Curtea de Apel Timisoara a publicat motivarile deciziilor prin care Nicolae Robu (PNL) a fost declarat incompatibil, iar Stefan Iosif Dragulescu (PDL) a fost declarat compatibil, ambii pentru detinerea simultana a functiei de rector si a celei de parlamentar, ambii fiind numiti sub vechea lege. Problema apare in motivarea instantelor, care difera radical. In cazul Nicolae Robu, Curtea de Apel scrie in motivare ca rectorul-parlamentar trebuia sa renunte la una dintre functii in 2011, dupa aparitia legii educatiei care stabileste incompatibilitatea. Pe de alta parte, aceeasi Curte a stabilit in cazul Stefan Iosif Dragulescu ca mandatul de rector trebuie finalizat conform vechii legi, ca nu este incompatibil deoarece se aplica principiul neretroactivitatii legii.
 • In plus, in ambele dosare este invocata o decizie a Curtii Constitutionale luata in considerare intr-un caz si respinsa in celalalt

In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Nicolae Robu (pe atunci rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, senator, presedinte al PNL Timis si membru in biroul Politic Central al PNL) si Stefan Iosif Dragulescu (pe atunci rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara si deputat PDL).

Cei doi parlamentari au contestat in instanta rapoartele ANI, iar Curtea de Apel Timisoara a decis urmatoarele: a respins contestatia lui Nicolae Robu si a admis anularea deciziei ANI in cazul lui Stefan Iosif Dragulescu.

Deciziile Curtii de Apel Timisoara sunt in prima instanta si au fost atacate cu recurs, potrivit Agentiei Nationale de Integritate. 

Nicolae Robu - Curtea de Apel Timisoara a respins in prima instanta contestatia sa la decizia ANI

Nicolae Robu
Foto: Agerpres

In cazul lui Nicolae Robu (PNL), fost rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca din 10.02.2011 acesta se afla in stare de incompatibilitate, "deoarece detine atat demnitatea de Senator, cat si functia de conducere de Rector, functia politica de conducere de Presedinte PNL Timis si de membru in Biroul Politic Central al PNL".

Nicolae Robu a contestat decizia ANI, iar Curtea de Apel Timisoara a decis pe 27 februarie respingerea contestatiei formulate de acesta, respingerea cererii lui Nicolae Robu privind cheltuielile de judecata si sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 215 alin. 3 si 4 din Legea nr. 1/2011. Decizia a fost atacata cu recurs.

Motivarea Instantei

Fragmente relevante din argumentatia instantei:

 • Principiul neretroactivitatii nu este incalcat: anterior datei de 10.02.2011 se aplica vechea lege a invatamantului (Legea nr. 84/1995) care nu prevedea incompatibilitatile "rector - senator" sau "rector - functie de conducere intr-un partid politic", iar ulterior se aplica noua lege, conform principiului de imediata aplicabilitate a legii noi.
 • Curtea accepta insa ca evident ca mandatele incepute de contestator (Nicolae Robu - n.red.) sub vechea lege, desi nu sunt afectate pentru trecut, sunt pentru viitor deoarece supunerea fata de Legea nr. 1/2011 inseamna ca dl. R.N. sa renunte sau la mandatul de rector sau la cel de senator si la functia de conducere intr-un partid politic.
 • In mod cert contestatorul are dreptul sa finalizeze actualul mandat de rector dar, pentru a evita incompatibilitatile, numai daca renunta la cel de senator si la functia de conducere intr-un partid politic (sau, invers, poate ramane senator cu functie de conducere in partid dar atunci trebuie sa renunte la mandatul de rector).
 • Contestatorul sustine insa ca atat Comisia juridica de numiri, disciplina, imunitati si validari din cadrul Senatului Romaniei (Comisia juridica) cat si Curtea Constitutionala interpreteaza legea in sensul pretins prin actiune. Intr-adevar, opinia Comisiei juridice este in acest sens dar ea nu are forta juridica si nu leaga instanta deoarece, chiar exprimata de o comisie a Senatului Romaniei, opinia nu reprezinta lege interpretativa.
 • In ce priveste Decizia nr. 375/06.07.2005 a Curtii Constitutionale, instanta constata ca aceasta se refera la prevederile art. IV alin.(1), alin.(6) si alin.(7) din Titlul XVII al Legii privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei si nu poate produce efecte in prezenta cauza in baza unei analogii, chiar daca s-ar accepta ca analogia este pertinenta.

Motivarea Integrala

Sentinta Civila Nicolae Robu


Stefan Iosif Dragulescu - Curtea de Apel Timisoara a admis in prima instanta contestatia sa la decizia ANI

Stefan Iosif Dragulescu
Foto: Agerpres

In cazul lui Stefan Iosif Dragulescu (PDL), Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca acesta "este in incompatibilitate incepand cu data de 10 februarie 2011, deoarece exercita simultan functia de Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara si cea de Deputat". Acesta a contestat la Curtea de Apel Timisoara decizia ANI, iar instanta a decis pe 5 martie 2012 anularea deciziei ANI. Decizia instantei a fost atacata cu recurs de catre Agentia Nationala de Integritate.Motivarea Instantei

Fragmente relevante din argumentatia instantei:

 • Curtea retine ca intr-adevar dispozitiile art.215 alin.3 din Legea nr.1/2011 instituie o incompatibilitate intre cele doua functii, de rector si deputat, insa aceasta incompatibilitate a fost legiferata ulterior obtinerii mandatelor reclamantului (31.03.2008 si 19.12.2008).
 • Se pune astfel problema aplicarii in timp a normei legale nou instituite, respectiv problema daca o incompatibilitate care nu exista la data intrunirii celor doua calitati, de rector si deputat, poate opera si in cazul reclamantului. Curtea considera ca o atare ipoteza nu este permisa nici de Legea care instituie incompatibilitatea, nici de norma juridica superioara, respectiv Constitutia Romaniei.
 • Curtea observa ca daca legiuitorul ar fi dorit ca incompatibilitatea instituita de art.215 alin.3 din Legea nr.1/2011 sa fie de imediata aplicare, ar fi prevazut-o in mod expres (...) Asadar, Curtea observa ca art. 215 alin.3 din Legea nr.1/2011 nu institutie o norma retroactiva.
 • Curtea reaminteste ca intr-o situatie aproape identica, punandu-se problema limitarii mandatelor incepute sub imperiul legii vechi, Curtea Constitutionala a decis ca "legiuitorul este liber sa redimensioneze, printr-o lege noua, durata mandatelor functiilor de conducere in alt fel decat legea in vigoare, dar numai pentru viitor, nu si pentru mandatele in curs, altfel ar insemna sa nesocoteasca regula neretroactivitatii legii, care este norma de nivel constitutional, prevazuta in art. 15 alin 2. din legea fundamentala".
 • Este adevarat ca decizia mentionata se refera la mandatele judecatorilor si procurorilor care indeplineau functii de conducere la data aparitiei Legii nr.247/2005, prin care s-a intentionat modificarea Legii nr.303/2004, insa problema de drept este aceeasi, astfel incat considerentele Curtii Constitutionale nu pot fi ignorate nici in speta de fata.
Motivarea Integrala
Sentinta Civila Stefan Iosif Dragulescu


Ce spune legea: Articolele din Legea Educatiei Nationale care prevad aceasta incompatibilitate


"Art. 215, alin. (3) Persoanele care ocupa o functie de conducere sau de demnitate publica nu pot exercita functia de rector pe perioada indeplinirii mandatului.
(4) Functia de rector este incompatibila cu detinerea de functii de conducere in cadrul unui partid politic, pe perioada exercitarii mandatului".

Tot in iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate a anuntat ca a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor si de catre Ecaterina Andronescu (pe atunci rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si senator PSD) si Florian Popa (pe atunci rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti si deputat PSD). Si acestia au contestat in justitie rapoartele ANI, iar magistratii au decis, in prima instanta, urmatoarele:
 • Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea Ecaterinei Andronescu de suspendare a deciziei ANI si a admis anularea deciziei ANI in cazul Florian Popa
Si in acest caz, deciziile au fost atacate cu recurs, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii ANI.

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4519 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  nu este asa (Joi, 19 aprilie 2012, 17:32)

  Dan [anonim]

  Nu este asa ! Nu sunt din acelasi partid !
  • 0 (12 voturi)    
   asta e justita lui basescu (Joi, 19 aprilie 2012, 22:04)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Dan

   asta e reforma justitiei facuta de basescu....
   singura reforma reala a justitiei presupune introducerea "precedentului"
   • 0 (4 voturi)    
    daca ai citi mai mult decat biletelele... (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:03)

    dodu [anonim] i-a raspuns lui dan

    ce le primesti, ai fii aflat deja ce "reforma lui basescu" deja implementata este mai mult administrativa, codurile inca nu sunt definitivate toate... Dar ai dreptate, basescu e vinovat de ceva ce nu s-a schimbat (inca!)....
  • -1 (1 vot)    
   Dreptatea lui Base ! (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:57)

   Radu Mihai [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Asa a promis Base, ca el se va lupta cu nedreptatiile, ca justitia isi va face treaba, ca nu vor mai fi abuzuri. Acestea le-a promis el poporului ce-l iubea adunat la mitingurile PRO-Base, dar a uitat, au fost acum mult timp. Justitia este de partea coalitie despotice de la guvernare. Bine ca exista principiul democratic al separariilor puteriilor in stat.
   • -1 (1 vot)    
    Dictatura (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:04)

    Ionut Dumitru [anonim] i-a raspuns lui Radu Mihai

    Principiul separarii puterilor in stat exista in alte state nu la noi. Atat timp cat presedintele manevreaza prim-ministru ca un papusar, iar ordinele lui duc la magarii ca cea facuta de Anastase cand a fraudat alegerile in camera deputatilor, nu poti vorbi de democratie sau de separarea puterilor in stat.
 • +10 (16 voturi)    
  Foarte bine! (Joi, 19 aprilie 2012, 17:33)

  Cataleya [utilizator]

  Justitia din Romania este cea mai buna, cea mai dreapta, cea mai ...cea...
  Cata vreme nimeni nu se leaga de justitie, Romania se va afunda tot mai mult in ra-hat!
  • +5 (7 voturi)    
   Vezi ca ... (Joi, 19 aprilie 2012, 21:48)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ... in cazurile astea, ca in foarte multe alte situatii, nu le poti face o vina judecatorilor. Legea ar trebui sa fie univoca, neinterpretabila si precisa. Problema, in toate ale patru sentinte pomenite in articol, e ca legea care reglementeaza compatibilitatea e interpretabila in toate cele patru cazuri, mai ales coroborat cu legislatie asemanatoare sau conexa.
  • +1 (13 voturi)    
   asta e reforma justitiei (Joi, 19 aprilie 2012, 22:05)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   asta e rezultatul reformei din justitie cu care se lauda basescu
   • 0 (0 voturi)    
    Buna reforma (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:29)

    Radu Mihai [anonim] i-a raspuns lui dan

    A reformat justitia, acum ea asculta ordinele venite de la Cotroceni. Buna reforma domnule presedinte.
 • +9 (13 voturi)    
  :) (Joi, 19 aprilie 2012, 17:34)

  domu [utilizator]

  no comment
 • +12 (14 voturi)    
  Institutia precedentului (Joi, 19 aprilie 2012, 17:49)

  paltonaru [anonim]

  Cred caq ar cam fi nevoie de ea. Pentru o justitie predictibila si egala. Pentru mai putine procese (ca exemplu, zeci de mii de proceser cu taxa auto).
  • +5 (7 voturi)    
   Institutia precedentului ... (Joi, 19 aprilie 2012, 21:50)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui paltonaru

   ... e o componenta de importanta majora, si cu o putere extrem de mare, in sistemul legal de origine anglo-saxona - common law. Daca te uiti putin prin ce se intampla in justitie in SUA, dar mai nou si in GBR, cre' ca renunti repede la ideea de institutie a precedentului.

   Ideea in sine nu e musai rea. Da' in practica, efectele cumulate ale unor decizii chiar si usurel gresite pe parcursul a mai multe decenii duc la un sistem legal aberant.
 • +11 (13 voturi)    
  asta e imaginea exacta (Joi, 19 aprilie 2012, 17:51)

  io [anonim]

  a justitiei din Romania, si anume interpretarea la bunul plac al JUDECATORULUI , a legilor, principiilor, constitutiei, deciziilor CCR, deciziilor CEDO etc...
  asta pe langa coruptia aproape endemica din sistem.
  si se mai plang de cota redusa de incredere a populatiei in justitie ...
  bein voila !
  • +6 (10 voturi)    
   justitia este legata la ochi.Din pacate nu si la b (Joi, 19 aprilie 2012, 20:46)

   Gg [anonim] i-a raspuns lui io

   Este clar ca judecatorii stabilesc verdictul si apoi cauta motivarea.Ca o fac din incompetenta, prostie, interes e totuna.Dupa ce ca avem legile asa cum sunt nici macar astea nu se aplica.Marele mafiot Al Capone a facut puscarie datorita.......fiscului american.La noi il judecau ani buni si la sfarsit ii dadeau cel mult cu suspendare.....Procurorul nu raspunde , judecatorlu nu raspunde.Nimeni nu raspunde pentru nimic in tara asta.A, pardon, scuzati, aia micii si cu bube-n cap si-o iau de la justitia romaneasca de le merg fulgii.Cum era vorba? Cine fura doar un ou e un bou, nu?
   Ce ar fi sa aducem judecatori straini, ca tot se poarta in fotbal?
 • +3 (13 voturi)    
  Putred (Joi, 19 aprilie 2012, 17:53)

  Gimmy [anonim]

  Putreda rau de tot justitia asta a noastra!
  Ii multumesc lui Iliescu ca a declarat inamovibili toti bezmeticii ajunsi judecatori!
  • +3 (9 voturi)    
   bati campii (Joi, 19 aprilie 2012, 22:01)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Gimmy

   justitia a favorizat un menbru pdl si tu spui ca de vina e iliescu...
   • +1 (1 vot)    
    Campiiile justitiei (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:50)

    Daniel [anonim] i-a raspuns lui dan

    Mai draga, trenul a deraiat in '89. Atunci era sansa de a se repozitiona pe o directie buna.

    Ion Iliescu a fost omul (ne)potrivit la locul ne(potrivit).
    A corecta din nou este foarte greu. In plus aproape toti politicienii romani au pornit din acelasi "trunchi" mosit de Iliescu.
    Faptul ca Basescu s-a certat intre timp cu tatucul, este o alta poveste.

    Pe scurt n-ai inteles nimic din politica roimaneasca. Don't worry! Nu esti singurul! Sunteti majoritari.
    Din '90 incoace ati votat tot aceeasi idioti, dar n-ati inteles nimic. Deci, repetam istoria,...
    • -1 (1 vot)    
     Corect! (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:06)

     Marian Grunca [anonim] i-a raspuns lui Daniel

     Sa vina... regele?:)
     Aducem "antrenor strain"? Ai fi vrut sa vina Ratiu? Dupa 3 regimuri diferite ideologic, cel putin teoretic, tot spui ca au fost votati aceiasi idioti? Asta este politica in democratie, o coruptie continua.
     Cine vine la putere poate corecta rapid ce s-a gresit inaintea lui. Daca vrea, evident.
 • +7 (15 voturi)    
  no problem (Joi, 19 aprilie 2012, 18:00)

  Serpico [anonim]

  daca acei magistrati timisoreni sunt atat de disperati sa se bucure de sprijinul pedele, vor beneficia, cu la fel de mare disperare (!) sper, de suturi in fund din partea celor care acum sunt in Opozitie, dar vor veni la putere; asemenea sfidari ale legii si bunului simt nu e permis sa scape nepedepsite!
  • +7 (11 voturi)    
   stai linistit (Joi, 19 aprilie 2012, 20:49)

   Gg [anonim] i-a raspuns lui Serpico

   au si cei din opozitie oamenii lor care trebuie judecati "drept".Nu se va schimba nimic pana nu raspund de faptele/hotararile lor si sa schimbe roba cu zeghea!
 • +3 (19 voturi)    
  chiar se mai mira careva ?! (Joi, 19 aprilie 2012, 18:01)

  costica [anonim]

  PDListul e "mai compatibili" decat PNListul "incompatibil !!
  Legea este pentru altii, NU pentru PDListi!!
  Asa au guvernat in toti astia aproape 4 ani!!
  O guvernare dezastruoasa !!
  Care a distrus vietile a milioane de romani!
  In opozitie cu PDL !!
  Sper sa nici nu intre in Parlament !!!
  ADIO PDL !!!!!!!!!!

  Oare ce vor comenta sustinatorii infocati ai PDL ??!!!!
  • +1 (1 vot)    
   n.am (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:04)

   ics [anonim] i-a raspuns lui costica

   distinsul rectozaur dragulescu e exemplul tipic de ciocoi moderm.
   inainte de 89 a fost mare comunist shi securist (i se zicea dolarescu fiind responsabil de adunarea firfireilor de la arabetzi shi greci),
   apoi s-a descoperit ca e neam cu coposu deci a fost ministru tzaranist. cind a aparut legea cu trei mandate shi la rectori a fentat-o cu intreruperea de un an cit a fost ministru. se lauda in targ ca ele e mai tare ca iliescu trei mandate, ca el face cite vrea.
   a fost apoi om de baza la conservatori deeeh coleg cu felix.
   inainte de alegeri a sarit brusc in barca pdl doar ca simtzit ca e mai tare basescu.
   cred ca acush se intoarce la conservatori. sau psd. sau usl ce-o fi.
   important e sa ramina la ciolan.
   iar tembelii cu jos basescu sus usl il vor vota iara,
   cum il voteaza aia din senatul umft.
   ashadar costica da-i cu usl-ul ca tot asta itzi papa banii.
 • +4 (10 voturi)    
  dreptate romaneasca (Joi, 19 aprilie 2012, 18:02)

  evoque [utilizator]

  justitia are ochelari de soare iar dreptatea se vede prin culoarea lentilelor.
 • +12 (14 voturi)    
  rasul curcilor (Joi, 19 aprilie 2012, 18:09)

  zambara [utilizator]

  vai de mama ei de justitie.
 • +10 (12 voturi)    
  meteahna veche (Joi, 19 aprilie 2012, 18:13)

  Se7en [anonim]

  Suntem in Romania, si nu ar trebui sa ne mire, ca azi are castig de cauza PDL-istul si maine va avea PSD-istul. Meteahna asta, ca politicul sa se implice in toate domeniile societatii e veche la noi, chiar inainte de comunism. Deci nu am asteptari, ca acesti comunisti sau pui de comunisti sa se comporte altfel.
  • -1 (1 vot)    
   Jos PDL (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:57)

   Monica V [anonim] i-a raspuns lui Se7en

   Nu este absolut nimic drept din ce se intampla in aceasta tara, justitia favorizeaza PDL-istii.Locul PDL-ului se afla in opozitie si nu la putere.
 • -2 (12 voturi)    
  Este simplu (Joi, 19 aprilie 2012, 18:29)

  marius [anonim]

  Robu este un comunist marsav care se opune progresului Romaniei si modernizarii statului.

  Dl. prof. dr. doc. Stefan Iosif Dragulescu este un om de bine, un om adevarat, un mare egzemplu de verticalitate, care ajuta din toate baierile propasirea Statului sub atenta indrumare a onor eminentului Tr...

  (Comentariu editat de bunul simt)
 • +2 (6 voturi)    
  astept (Joi, 19 aprilie 2012, 18:41)

  un cetatean [anonim]

  nu am inteles de ce.
  poate ma ajuta cineva de ce s-au dat decizii diferite pe aceasi situatie.
  Multumesc.
 • +9 (11 voturi)    
  justitia (Joi, 19 aprilie 2012, 18:42)

  kapo [anonim]

  ...in aceasta tara a ajuns la condeiul jurnalistilor, nu mai are loc in tribunale. Este cel mai bine argumetat si impartial articol pe care l-am citit in acest an pe hotnews. Felicitari!
 • -1 (13 voturi)    
  Doua cazuri o singura concluzie : Jos PDL (Joi, 19 aprilie 2012, 19:23)

  fdsybgusbuusssuug [anonim]

  Asta este dreptatea si judecata lui basescu, asa se aplica legea de pedelisti .
  Aceasta ciuma care a cuprins Romania ne-a adus in epoca fanariota. Nici macar comunistii nu faceau atatea abuzuri.
  Au adus poporul la o saracie lucie si conduc precum satrapii. Sper sa scapam cat de repede de acesti indivizi indiferent ce culori si ce sigle si-or pune , indiferent de ce aliante si partide vor crea. Sper ca dupa alegeri sa fie o lustratie a pedelistilor ca au fost mult mai rai decat comunistii .
 • +7 (9 voturi)    
  ce descoperire! (Joi, 19 aprilie 2012, 20:12)

  Radu [anonim]

  Si eu am copiile a doua decizii perfect opuse in aceeasi speta, emise la interval mai mic de doi ani de Curtea de Apel Iasi. In cele doua complete de trei judecatori exista un nume comun - deci acel judecator a votat in 2005 hais, iar in 2006 cea. Acum ocupa o functie inalta in magistratura. Pentru ca merita.
  • 0 (10 voturi)    
   si te miri? (Joi, 19 aprilie 2012, 20:50)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Radu

   in urma aprigelor masuri de reformare a statului din timpul regimului Base rezultatele sunt pe masura.

   Succesuri!!! fara numar, fara numar...!!!!!!
 • +3 (13 voturi)    
  si care e problema? (Joi, 19 aprilie 2012, 21:27)

  vercingetorix [utilizator]

  Unul nu e vopsit in culoarea care trebuie. Ia sa se faca portocaliu sa vedeti cum devine brusc compatibil!

  Sunt curios oare ce spun cei din PDL despre aceasta decizie. Sigur in acest caz justitia si-a facut datoria, iar daca se dadea decizia inversa in ambele cazuri era motivul pentru care Olanda nu ne vrea in Schengen!

  Se mai mira cineva ca in tara asta merg lucrurile prost?

  Astept inflacaratii suporteri ai PDL sa-mi explice cum e de vina Iliescu si, bineinteles, minerii ca placa asta le-a mai ramas! :)
  • +3 (3 voturi)    
   de vina e Voiculescu si tonomatele (Vineri, 20 aprilie 2012, 1:49)

   George [anonim] i-a raspuns lui vercingetorix

   nu?
  • 0 (2 voturi)    
   Mai draga! (Vineri, 20 aprilie 2012, 8:55)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui vercingetorix

   Explicatia mai sus (raspunsul pentru Dan).
   Pentru detalii suplimentare, vezi istoria recenta a Romaniei.
   Ia-ti o cafea, deschide-ti neuronii si vei intelege (daca vrei cu adevarat).

   Incearca sa intelegi totodata ca poti sa-l urasti pe Iliescu fara sa fi suporter de-al lui Basescu. Ba chiar sa te enerveze individul.
   Ce zici, mere?
   • -1 (1 vot)    
    aberezi ... (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:24)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Daniel

    sau incerci o manipulare ...

    chipurile nu e doar basescu (cu ragimul sau) vinovat ...
    dar adevarul e ca in acest moment toate institutiile statului sunt in putrefactie , datorita coruptiei , si pentru aceasta este de vina actualul regim , care a terminat lucrarea de demolare a statului inceputa de cei dinnainte !

    ps: sunt sigur ca il urasti pe iliescu , dar il si iubesti pe basecu .
    • +1 (1 vot)    
     ete.. (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:08)

     catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui adrian

     am o dilema: cine este mai rau: Iliescu care a fost cadru de nadejde al PCR si a ocupat posturi in regimul securist sau Basescu care a fost cu trese pe umeri in Securitate?
   • +1 (1 vot)    
    norocul nostru... (Vineri, 20 aprilie 2012, 19:49)

    vercingetorix [utilizator] i-a raspuns lui Daniel

    ca mai avem si oameni inteligenti, asa ca tine, ca altfel nu ne-am descurca singuri.

    Ce tragedie pe capul nostru ca oamenii inteligenti, asa ca tine, stau deoparte si comenteaza mult, prost si fara rost!

    Eu nu urasc pe nimeni, nici pe Iliescu, nici pe Basescu, iar daca tu ai ajuns sa-l urasti pe unul dintre ei e foarte probabil sa ai o viata tare nefericita! Dar nu te compatimesc, pentru ca tu ai ales asta!

    Toti politicienii din ultimii 22 de ani sunt produsul unui sistem perfect pentru ei (pagubos pentru popor). Iar fraza lui TB catre AN la alegerile din 2004 spune totul: "Ce pacate o avea poporul nostru de e nevoit sa aleaga intre 2 fosti comunisti?"

    Ce e si mai tragic pentru poporul nostru e ca generatia asta noua care vine dupa mosii care sunt acum la putere e si mai versata, si mai avida. Citeste numele astea si vei vedea cat de negru e viitorul: Ponta, Ungureanu, Neamtu!

    Asta e viitorul, draga Daniel, si e tare sumbru pentru ca nici unul nu inspira incredere, sunt mai cainosi. Priveste-i atunci cand vorbesc, priveste-le ochii si vei vedea ce pot face!
  • -1 (1 vot)    
   ai uitat de comunisti (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:04)

   dan [anonim] i-a raspuns lui vercingetorix

   comunistii sunt de vina,
   btw vezi ca e unul mai sus care cica de vina e iliescu
   • +1 (1 vot)    
    toti sunteti comunisti (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:55)

    banbina [anonim] i-a raspuns lui dan

    cand afirmati ca un sistem lasat sa "evolueze" de capul lui da cu oistea-n gard.Adica iliescu e nemernic pentru ca l-a directionat gresit,iar basescu e ticalos ca n-a intervenit sau a facut-o anapoda.Ce nu spuneti , dar se prinde si un copil la ce visati , e ca acest sistem numit justitie trebuie pus la punct de catre cineva "cu mainile curate".
 • -1 (1 vot)    
  diferenta este simpla (Vineri, 20 aprilie 2012, 9:28)

  catalin_mattei [utilizator]

  diferenta se face simplu: pdl-ul este la putere si PNL in opozitie... URA!!!
 • -1 (1 vot)    
  Justitia (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:48)

  Mari [anonim]

  Uite la ce rezultat se ajunge la faimoasa reforma a justitiei a lui base...asa ceva nu este posibil, s-a ajuns in asemenea hal incat sa se interpreteze doua cazuri dupa afinitati politice?? este atat de trist si evident acest lucru...
 • -1 (1 vot)    
  justitia in romania (Vineri, 20 aprilie 2012, 10:56)

  vadim teodosiu [anonim]

  in romania sarcina justitiei a fost cu mult simplificata in urma reformelor promovate de basescu . totul functioneaza atat de simplu la noi: se comanda un verdict, iar apoi tot ce mai ramane de facut e cautarea argumentelor in favoarea acestuia. JUSTITIA IN ROMANIA ARE INDEPENDENTA MAXIMA... IN A CAUTA ARGUMENTE
 • -1 (1 vot)    
  independenta justitiei (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:02)

  adi [anonim]

  Încă un caz care demonstrează cât de independentă este justiția în această țară. Așa ceva este inadmisibil!
 • -1 (1 vot)    
  Exemplu de justitie bassesciana (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:34)

  Flaviu Matei [anonim]

  Mecanismele basesciene nu se opresc din distrus oamenii cinstiti si buni ai tarii.... Dl Robu ste un exemplu de urmat pentru toti!
 • -1 (1 vot)    
  Si inca cate mai sunt .. (Vineri, 20 aprilie 2012, 11:55)

  VULPCRIS [anonim]

  Si inca cate astfel de cazuri mai sunt si pe alte spete.
  Nenorocitii care hotarasc azi intr-un fel si tot astazi dar la alta ora in alt fel functie de propriile interese ar trebui incarcerati de urgenta.
  Acesti mafioti de magistrati nenorcesc familii si destine.
 • -1 (1 vot)    
  firesc - justitia este oarba (Vineri, 20 aprilie 2012, 12:13)

  Bianca2012 [utilizator]

  dar chiar si oarba fiind, a dreakului de bine stie sa nimereasca tintele usleiste si sa le rateze de aproape pe cele pedeliste.
 • -1 (1 vot)    
  parere (Vineri, 20 aprilie 2012, 12:25)

  Roxanaa [anonim]

  Justitia romana face dreptate doar celor de la pdl,este nedrept cum se procedeaza.
 • -1 (1 vot)    
  tara tara (Vineri, 20 aprilie 2012, 12:28)

  GTudor [anonim]

  Evident, totul depinde de cine e la putere, acuma se asigura ca vor avea functii dupa ce nu mai is la guvernare
 • -1 (1 vot)    
  justitia e la pamant (Vineri, 20 aprilie 2012, 13:24)

  alex1990 [anonim]

  justitia din romania, precum si alte domenii de activitate. dar mai ales justitia...sunt la cel mai slab nivel posibil. sa vina odata alegerile sa ii schimbam pe nenorocitii astia!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Justitie partinitoare (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:22)

  Ana [anonim]

  Acesta este un caz concret din care se vede foarte clar ca justitia este condusa politic de catre Basescu. Noua lege a educatiei este o aberatie.
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:31)

  Mihai Arad [anonim]

  Aceasta, din pacate este justitia romaneasca. Daca esti din PD-L se poate orice, dar toate se termina. Speram ca de anul acesta PD-L va ajunge acolo unde trebuie, adica la inchisoare!
 • 0 (0 voturi)    
  Politizarea justitiei (Vineri, 20 aprilie 2012, 14:35)

  Manu [anonim]

  Politizarea justitiei este o problema foarte grava in Romania, pe langa coruptia din justitie.Astfel se ajunge la doua sentinte diferite intr-un doua cazuri identice.
 • 0 (0 voturi)    
  PDL-ul are intotdeauna dreptate (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:10)

  marse [anonim]

  Asta e, domnul Robu nu a facut parte din partidul potrivit..
 • 0 (0 voturi)    
  asa si? (Vineri, 20 aprilie 2012, 15:31)

  M_ada [utilizator]

  Nu ma mai mira nimic in tara asta. Unii sunt judecati cu ingaduinta, altii nu sunt judecati deloc. Sa nu mai zic de cazuri in care fac unii puscarie pe gratis. Asa conducatori, asa tara.
 • 0 (0 voturi)    
  PDL (Vineri, 20 aprilie 2012, 16:59)

  Sabina [anonim]

  Normal ca au favorizat un membru PDL,nici nu se putea altfel.Justitia este la pamant si ne afundam tot mai mult atata timp cat nu se leaga nimeni de ea.
 • 0 (0 voturi)    
  Anomalie! (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:39)

  Mihalache Marius [anonim]

  Justitia din tara noastra. Asa conducator, asa actiuni si lucruri bune in Romania. Totul este la pamant!
 • 0 (0 voturi)    
  Compatibilitate portocalie.. (Vineri, 20 aprilie 2012, 18:53)

  Madalina [anonim]

  Domnul din PDL este compatibil pentru ca face parte din "minunatul" partid aflat inca la guvernare. Este incredibil ce se intampla in tara aceasta, in ce situatii a ajuns si Justitia!! Felicitari domnului Basescu! A nenorocit tara!!
 • 0 (0 voturi)    
  Sublim! (Vineri, 20 aprilie 2012, 20:42)

  Johann [anonim]

  E si justitia asta impartiala, ca tot romanul. in medie, a dat o decizie buna, nu vi se pare? adica ramana pnl cu incompatibilul, si pdl cu compatibilul; ca doar nu-i puteau taia pe amandoi in jumate, sa fie fiecare cate putin compatibil, cate putin incompatibil.
 • 0 (0 voturi)    
  Pacat.. (Vineri, 20 aprilie 2012, 21:26)

  alex [anonim]

  a reformat justitia si acum asculta de la cotroceni..trist..
 • 0 (0 voturi)    
  MDA (Vineri, 20 aprilie 2012, 21:30)

  unguru [anonim]

  Cata nesimtire, normal ar fi sa nu poata lucra nimeni asa nu 2...3 persoane in toata Romania si pe alti nu ii vedem.Sunt penibili de-a dreptu.
 • 0 (0 voturi)    
  Deci.. (Duminică, 22 aprilie 2012, 13:53)

  Catalin [anonim]

  Imi pare rau sa o zic.dar justitia in Romania este praf !
 • 0 (0 voturi)    
  Incompatibilitati (Marţi, 24 aprilie 2012, 23:55)

  Doru [anonim]

  E o mare deosebire: Dragulescu a fost rector din 1992, iar din 1996 mereu la al doilea mandat, in timp ce Robu a fost prorector si apoi rector doar doua mandate! Si mai e una: Dragulescu nu mai ocupa nici o functie de conducere in timp ce Robu s-a autoasezat presedinte al Politehnicii, ca sa fie mai mare decat un Rector, ca numele vine de la RECT! O mare aiureala legea asta a invatamantului care imparte conducerea (si raspunderile) intre presedintele Senatului universitar si Rector si statueaza interventia politicii in lumea academica!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by