Informatiile despre intentia Rusiei de a amplasa o statie radar in Transnistria sunt lipsite de orice fundament, a declarat vicepremierul rus insarcinat cu complexul militaro-industrial, Dmitri Rogozin, citat de agentia RIA Novosti.

"Nu avem asemenea proiecte. Un ministru a inventat, in timp ce ministrul a interzis", a scris, pe contul sau de Twitter, Rogozin, care este si reprezentant special al presedintelui Rusiei pentru Transnistria.

Acesta sustine ca Romania este ingrijorata de aceste zvonuri.

"Bucurestiul este ingrijorat de amplasarea unui radar in Transnistria. Mai intai au gazduit o baza miliara americana si acum fiecare barfa jurnalistica ii face sa se incrunte", a sustinut acesta.

Romania a acceptat sa gazduiasca, incepand cu 2015, rachete interceptoare SM-3, in cadrul proiectului noului scut de aparare antiracheta al Statelor Unite.

Potrivit unor surse din anturajul presedintelui rus, citate marti de Nezavisimaia Gazeta, Moscova ar putea amplasa la Tiraspol sistemul de radar Voronej, ca raspuns la scutul antiracheta in Europa si ca o contrapondere la bazele NATO din Romania.