Traficul rutier este blocat pe ambele sensuri pe DN7C - Transfagarasan, la o distanta de 900 de metri de Balea Cascada, unde a avut loc o avalansa de pietre, care s-au desprins din munte, a anuntat politia locala, citata de Agerpres. Conform sursei citate, echipele de drumari de la Drumurile Nationale au ajuns deja in zona cu utilajele, pentru a ridica bolovanii de pe sosea.

Primele caderi de pietre au avut loc luni, aproape de Balea Cascada, unde traficul a fost blocat atunci pe un sens, permitand turistilor care si-au petrecut Pastele la cabane si la Hotelul de Gheata sa circule, totusi, cu masinile spre casa.

UPDATE: Bolovanii imensi care blocheaza traficul de pe DN7C - Transfagarasan la km 130+800, aproape de Balea Cascada, nu pot fi detonati cu trotil mai repede de miercuri, intrucat este nevoie de aprobari, iar interventia ar putea fi facuta de specialisti adusi de la Unitatea Speciala de Interventie a MAI de la Ciolpani, care au mai provocat explozii controlate in aceasta zona si in 2011, a declarat, marti, pentru Agerpres, Cosmin Balcu, inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu.

"Am vorbit deja cu directorul de la Drumurile Nationale, acesta urmeaza sa ne comunice daca are nevoie de detonarea bolovanilor. Oamenii nostri sunt la fata locului si analizeaza situatia, pentru a vedea, daca e cazul, de cat trotil e nevoie. Aceasta nu este o interventie usoara si trebuie sa vedem daca nu avem nevoie si de Unitatea Speciala de la Ciolpani. Daca suntem solicitati de drumari, vom interveni, dar nu mai repede de miercuri, intrucat este nevoie de aprobari pentru trotil si de o analiza foarte amanuntita, inclusiv a masurilor de siguranta", a explicat seful ISU Sibiu.

Seful Drumurilor Nationale Sibiu, Liviu Cretu, a declarat ca nu crede ca cele doua incarcatoare pe care le are si oamenii din subordine vor reusi sa mute cei 560 de metri de piatra de pe carosabil, problema fiind bolovanii foarte mari: "Este posibil sa nu reusim doar noi sa curatam drumul, pentru ca bolovanii sunt foarte mari. Avem peste 560 de metri cubi de piatra cazuta, din cauza ploilor, si intervenim cu doua utilaje, doua incarcatoare. Este posibil ca aici sa vina si echipele ISU in ajutor, sa detoneze, ceea ce ar prelungi interventia pana diseara sau maine."

Daca Transfagarasanul se va debloca abia miercuri, turistii vor fi nevoiti sa ramana la Hotelul de Gheata de la Balea Lac si la cabanele din zona, desi intentionau marti sa plece acasa. Din primele informatii furnizate pentru GERPRES de Adelina Grigoroiu, director de Marketing al Hotelului de Gheata de la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine mai sunt cel putin 28 de turisti, din care, opt sunt cazati in Hotelul de Gheata, iar ceilalti 20 la cabanele invecinate.Turistii de la Balea Lac pot cobori cu telecabina pana la Balea Cascada, insa de aici nu pot pleca cu masinile parcate, din cauza bolovanilor cu care se lupta drumarii. Traficul rutier intre Balea Lac si Balea Cascada este interzis pe Transfagarasan, din cauza zapezii aflate pe sosea, singurul mijloc de transport accesibil fiind telecabina.