Solicitarile la ambulantele din Bucuresti-Ilfov au crescut, luni, de la o ora la alta, ajungand pana la pranz la aproape 250, cu aproape 50 % mai multe decat ziua precedenta, majoritatea pacientilor reclamand probleme digestive, iar la SMURD situatia e la fel de grea, 25% fiind cazuri foarte grave, transmite Mediafax.

"Daca in prima zi de Pasti numarul solicitarilor a fost putin mai mic decat cel al unei zile obisnuite de duminica, astazi (luni-n.r.), de la ora 8.00 la ora 12.00, au fost 234 de solicitari, mai mult de jumatate urgente, cele mai multe pentru suferinte digestive. Este o crestere cu 46,25% fata de duminica", a declarat managerul Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.

Ea a precizat ca Sarbatorile Pascale continua luni si marti si de aceea ar fi bine ca macar "in ceasul al 12-lea" oamenii sa revina la o alimentatie ponderata, altfel riscul unor complicatii digestive pare inevitabil.

La SMURD si UPU Floreasca au fost aproximativ 200, respectiv 250 de cazuri pe zi, din pacate "un sfert din cazuri foarte grave", a declarat dr. Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Bucuresti si coordonator al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare.

"Din nefericie un sfert dintre cazurile care au ajuns la noi au fost extrem de grave. Am avut doua intoxicatii involuntare, una din judetul Dambovita, in stare foarte grava care a baut Furadan, pentru ca a confundat sticla, iar alta din Ploiesti care a facut aceeasi confuzie, dar cu antigel. Ca numar total de cazuri sunt cu aproape 20 la suta mai putine la Unitatea de Primiri Urgente Floreasca si cam 200 pe zi la SMURD, dar sunt cazuri foarte grave", a explicat medicul Bogdan Oprita.