Un copil in varsta de doi ani, din localitatea vasluiana Ceatele, a ajuns, duminca seara, in stare foarte grava la spital, in coma alcoolica si cu hipotermie, fara insa a se cunoaste conditiile in care baietelul a ajuns in aceasta stare, transmite Mediafax.

Potrivit Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Vaslui, copilul a fost preluat de la domiciliul parintilor, din localitatea Ceatele, suburbie a orasului Negresti, starea lui fiind una foarte grava.

"Echipajul de ambulanta nu a reusit sa afle in ce conditii a ajuns copilul in coma, intrucat toti cei din casa erau intr-o stare avansata de ebrietate si nu se putea comunica cu ei. Inclusiv persoana care a sunat la Serviciul unic de urgenta 112 nu a putut spune prea multe dispecerului, ci doar faptul ca baietelului ii este foarte rau", a declarat managareul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Preluat de ambulanta, copilul a fost transportat pentru acordarea de ingrijiri medicale la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

Medicii l-au stabilizat si spera ca acesta sa traiasca, transmite RTV.

Mama copilului, aflata in stare de ebrietate, a agresat personalul medicalde pe ambulanta care i-a preluat baiatul in stare de inconstienta.

Potrivit legislatiei in vigoare, medicii spitalului urmeaza sa sesiseze acest caz Politiei si Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui, care vor lua deciziile ce se impun in aceasta situatie.