Administratia Nationala Apele Romane a instituit duminica seara cod galben pe mai multe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Prahova si Buzau ca urmare a ploilor abundente din ultimele 24 de ore. De duminica de la ora 19:00 pana luni la ora 10:00 se pot produce cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe unele cursuri de apa avand in vedere precipitatiile in curs si cele prognozate pe arii extinse si sub forma de averse pentru urmatoarele 24 de ore, potrivit Agerpres.

Cod galben s-a instituit pe raurile din bazinele: Timis - judetul Caras-Severin, Bazava - judetul Caras-Severin si Timis, Moravita - judetul Timis, Caras - judetul Caras-Severin, Nera - judetul Caras-Severin, Cerna - judetul Caras-Severin, bazinul superior al Prahovei - judetul Prahova si unii afluenti ai Buzaului - judetul Buzau.

Administratia Nationala Apele Romane precizeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub incidenta codului galben si pe cursurile de apa necadastrate.

Potrivit sursei citate, in astfel de situatii se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale'.