Autoritatile din Iasi au fost nevoite sa darame, in noaptea de sambata spre duminica, o parte din complexul Siraj in care se afla peste 200 de standuri comerciale en gros. Cladirea continua sa arda izolat, pompierii intervenind pentru a stinge palcurile de flacari, informeaza Agerpres.

Lt. Silvia Spiridon, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, a declarat, duminica, pentru agenta de presa citata, ca inca mai sunt zone care sunt cuprinse de flacari. Din cauza flacarilor puternice au fost distruse peste 200 de tonete cu haine, incaltaminte, jucarii, biciclete, obiecte de iluminat, cosmetice, articole de mase plastice etc. In depozit au avut loc si mai multe explozii cauzate de diluanti, vopsele, spray-uri deodorante si alte cosmetice, dar si de unele produse alimentare precum faina. Flacarile au cuprins si o parte din peretele din spate al complexului en gros. Pentru a nu fi probleme, autoritatile au decis sa da darame o parte din complex.

"Focul a distrus 9.000 din cei peste 10.000 de metri patrati ai complexului. In cursul noptii s-a intervenit cu buldozere pentru a darama o parte din cladire. S-au demolat, cu aproximatie, 7.000 din cei 9.000 de metri patrati de spatiu afectat de incendiu. In prezent focul nu mai arde cu aceeasi intensitate ca si ieri, insa mai exista palcuri pe care pompierii incearca sa le stinga", a explicat lt. Silvia Spiridon.

Cauza probabila a declansarii incendiului nu a fost identificata, pana la ora actuala.

Un incendiu puternic a izbucnit in noaptea de vineri spre sambatala complexul comercial Siraj din Iasi. Pentru stingerea flacarilor, initial in zona au fost trimise patru masini si 60 de pompieri. Numarul acestora a crescut, la orele amiezii, la 15 autospeciale si 100 de pompieri, marea lor majoritate fiind chemati de acasa domiciliu.

Unul dintre peretii complexului s-a prabusit din cauza flacarilor. Doi pompieri au necesitat ingrijiri medicale dupa ce in cursul diminetii au suferit arsuri de gradul I-II la nivelul fetei si picioarelor, precum si intoxicare cu monoxid de carbon.

Din cauza combustibililor aflati in incinta depozitului en gros si a altor materiale inflamabile, pompierii si nici ploaia cazuta in timpul noptii nu au reusit sa stinga incendiul care a distrus o suprafata de 9.000 de metri patrati cu marfa din cei 10.000 cat are centrul en gros.