Fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim a fost ridicat, joi, de procurorii anticoruptie, alaturi de un om de afaceri din Timisoara, sustin surse judiciare citate de Mediafax. Avocatul Andrei Gherasim - fiul fostului adjunct al procurorului general al Romaniei, Traian Gherasim - ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa magistrati, pentru o solutie favorabila intr-un dosar, potrivit surselor citate.

Acest caz s-ar fi constituit in urma denuntului unui judecator, care ar fi refuzat banii dati de omul de afaceri Nicolas Man.

Pe de alta parte, omul de afaceri timisean Nicolas Mann, suspectat ca a incercat sa dea mita unor judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost prins, joi, de politisti, in timp ce incerca sa paraseasca tara prin Vama Cenad.

Andrei Gherasim este avocat din 15 martie 2003 in Baroul Bucuresti.

Tatal sau, Traian Gherasim, a fost judecator la Sectia penala a ICCJ pana in luna septembrie 2011. El fusese numit la ICCJ in martie 2002, dupa ce cu o luna inainte fusese revocat din functia de procuror general adjunct al Romaniei (cand era sef al Miisterului Public Ilie Botos-n.r.).