Directorul Scolii generale "Nicolae Tonitza" din Constanta, Gelu Dimaca, prins in flagrant in timp ce primea bani pentru a facilita inscrierea in clasa pregatitoare a unui elev, a fost trimis in judecata pentru luare de mita, informeaza Agerpres. Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a decis pe 10 aprilie ca Gelu Dimaca sa fie destituit din functie.

Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul (PT) Constanta, din probatoriul administrat in cauza pe parcursul urmaririi penale, cu Dimaca in stare de libertate, rezulta ca inculpatul a pretins de la tatal unui copil suma de 1.500 de lei pentru ca acesta sa fie inscris in clasa pregatitoare pentru prescolari.

Parintele a denuntat cele petrecute si, pe 6 aprilie, directorul a fost prins in flagrant in timp ce in biroul sau primea drept mita 150 de euro si 200 de dolari, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Potrivit procurorilor, dosarul in acest caz a fost trimis spre solutionare la Tribunalul Constanta.

Gelu Dimaca, fost arbitru de fotbal, a fost revocat din functia de director in urma unei decizii luate marti de Consiliul de Administratie (CA) al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), prerogativele respective fiind preluate de directorul adjunct al scolii generale.

Totodata, la nivelul ISJ a fost constituita o comisie care sa verifice daca inscrierile elevilor in clasele intai si pregatitoare s-au facut conform prevederilor legale la Scoala "Nicolae Tonitza".