Expertiza medico-legala a stabilit ca Serban Huidu era apt sa conduca autovehicule in momentul producerii accidentului din octombrie 2011 de la Timisul de Sus, soldat cu moartea a 3 persoane, relateaza Adevarul.ro.

In urma evaluarii psihiatrice si a analizarii documentelor medicale trimise de medicii austrieci care l-au tratat pe realizatorul TV in urma accidentului de la schi din decembrie 2010, comisia formata la nivelul Serviciului de Medicina Legala Brasov a decis ca Serban Huidu era stapan pe simturile si reflexele sale.

Concluziile expertizei medico-legale vor fi depuse joi la dosar.

Amintim ca procurorii Parchetului Judecatoriei Brasov au dispus, in 18 octombrie 2011, inceperea urmaririi penale fata de Serban Sebastian Huidu pentru ucidere din culpa.

Potrivit procurorilor, in 16 octombrie 2011, Serban Huidu a provocat un accident pe DN 1, in dreptul kilometrului 149, din directia Predeal spre Brasov, dupa ce, din cauza neadaptarii vitezei masinii la conditiile de drum, respectiv carosabil ud, a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului, trei persoane aflate in Dacia Logan au murit.

Potrivit raportului medico-legal, moartea celor trei persoane a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

Expertiza tehnica facuta publica pe 24 martie arata ca masina condusa de realizatorul TV Serban Huidu rula cu 87 km/h, in conditiile in care limita de viteza era de 50 km/h, si a intrat total pe contrasens.