Noi imagini filmate din avion cu Autostrada Bucuresti-Ploiesti au fost date publicitatii de catre Ministerul Transporturilor. Imaginile filmate pe 6 aprilie arata stadiul actual al lucrarilor de pe cele doua tronsoane: Bucuresti - Moara Vlasiei (19,5 km) si Moara Vlasiei - Ploiesti (42,5 km), ultimul tronson avand termenul initial de finalizare pe 15 decembrie 2011. Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a declarat la finele lunii martie, la B1TV, ca autostrada Bucuresti-Ploiesti are termen de finalizare pana pe 15 mai.

Autostrada Bucuresti - Ploiesti din avionFoto: YouTube

Denumire tronson: Moara Vlasiei - Ploiesti (A3)

Lungime: 42,5 km

Constructor: UMB, Euroconstruct, PA&CO International- Tehnostrade

Valoare proiect: 238 mil euro

Data inceperii lucrarilor: 2007

In 2011, dupa o intarziere de peste un an, urma sa se finalizeze tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti (42,5 km). Asocierea Spedition UMB- Pa&Co International- Euroconstruct Trading 98- Tehnostrade se angaja sa finalizeze toate lucrarile la tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti pana pe 15 decembrie 2011. Termenul nu a fost insa respectat, urmand ca segmentul de autostrada sa fie inaugurat in prima parte a anului 2012.

Denumire tronson: Bucuresti - Moara Vlasiei (A3)

Lungime: 19,5 km (din care 6,5 km din Bucuresti pana la Soseaua de Centura)

Constructor: Impresa Pizzarotti, Tirena Scavi

Valoare proiect: 200 mil euro

Data inceperii lucrarilor: 2008

Al doilea tronson, cel de la Bucuresti la Moara Vlasiei este realizat de catre asocierea JV Impressa Pizzaroti si Tirena Scavi. Potrivit Capital, la inceputul lunii februarie stadiul lucrarilor la tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei era de 95% de la km 6,55 la km 19,5, conform datelor CNADNR. Termenul de finalizare era stabilit in al doilea trimestru din 2012.

In ceea ce priveste segmentul de la km 0 si pana la km 6,55, stadiul fizic al lucrarilor era de numai 2%, iar termenul de finalizare era 5 octombrie 2012.

La finele lunii martie, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare declara la B1TV ca autostrada Bucuresti-Ploiesti are termen de finalizare pana pe 15 mai, iar la inceputul lunii aprilie CNADNR anunta soferii ca circulatia pe Centura Capitalei se restrictioneaza pe sectorul cuprins intre km 8+600 - km 9+400 pentru executarea lucrarilor la nodul rutier de la intersectia dintre Centura Bucuresti si Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Citeste si: