Presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului sa lanseze mai repede in dezbatere publica noua lege a sanatatii, el avertizand asupra riscului ca actualul sistem de sanatate sa se prabuseasca in timp ce autoritatile isi acorda termene largi pentru a privi la proiectul de lege.

"Daca tot vorbim de responsabilitate, am inteles ca ne-am luat termene largi sa privim in continuare la legea sanatatii. Priviti, priviti la aceasta lege pana cand se va prabusi actualul sistem de sanatate. Recomandarea mea este ca poate scurtati termenul si poate lansati mai repede legea in dezbatere", a declarat seful statului, adresandu-se membrilor Guvernului, potrivit Mediafax.

El a facut aceasta declaratie cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului de catre noul ministru al Mediului, Attila Korodi.

Proiectul noii legi a sanatatii ar putea fi finalizat pana la sfarsitul lunii aprilie, urmand sa intre in dezbatere publica, a anuntat, recent, la Suceava, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

Ritli a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca o forma a proiectului noii legi a sanatatii, care sa poata fi discutata intr-o maniera corespunzatoare, in dezbatere publica, va putea fi realizata pana la sfarsitul acestei luni.

El a spus ca daca proiectul de lege anterior a fost mai "amplu", "mai radical in a aduce sistemul privat in gestionarea fondului public", in prezent s-a ales o alta varianta, astfel incat sa existe un echilibru pe acest segment.

"Daca proiectul de lege cadru anterior a fost mai amplu, mai radical in a aduce sistemul privat in gestionarea fondului public, si vazand ca aceasta forma nu este agreata de populatie si de profesionisti, noi am mers pe o alta varianta, respectiv sa fie un echilibru intre acest segment, chiar populatia sa hotarasca care sa fie ponderea intre public si privat", a explicat Ritli.