Un medic din Brasov este acuzat de DIICOT ca a intretinut acte sexuale cu doi baieti minori, aflati sub tratament medical, anchetatorii perchezitionand, luni dimineata, opt locuinte, in cadrul unei actiuni de anihilare a unei grupari de trafic de carne vie, anunta Mediafax. Medicul Horatiu Rus, cercetat de DIICOT Brasov pentru acte sexuale cu minori, este un cardiolog renumit si lucreaza la Spitalul Judetean Brasov, dar si la un cabinet privat.

Procurorii DIICOT au facut perchezitii, luni, atat la domiciliul doctorului Horatiu Rus, cat si la cabinetul sau privat de pe strada Traian din Brasov, a declarat procurorul Catalin Borcoman.

Potrivit sursei citate, la aceasta ora, medicul se afla in audieri la DIICOT Brasov, in urma audierilor urmand a se stabili daca va fi propus spre arestare preventiva.

Conform medicilor, la Spitalul Judetean Brasov medicul facea parte din echipa de cardiologi, insa nu trata pacienti minori, ci doar adulti, astfel ca se presupune ca pacientii minori ii racola fie prin intermediul retelei de proxeneti, fie prin cabinetul sau privat. Medicul, in varsta de 43 de ani, este acuzat ca a profitat de calitatea sa de medic si a intretinut, prin constrangere morala, raporturi sexuale cu doi baieti aflati sub tratament medical.

Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al retelei de proxeneti condusa de patronul unui club din Brasov, Dodo Ferenc, 41 de ani. In incinta clubului clientii intretineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

In dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, membri ai gruparii - Maciuca Daniel-Sebastian, de 31 de ani, Lazarovici Valentin, de 40 de ani si Borsan Florentin-Ovidiu, in varsta de 32 de ani - care au recrutat si cazat 14 tineri de sex masculin, majori si minori, pe care, prin amenintare, violenta sau alte forme de constrangere fizica sau morala, i-au obligat la practicarea prostitutiei, obtinand in acest mod sume substantiale de bani, potrivit DIICOT.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Brasov au procedat la destructurarea unui grup infractional, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol si act sexual cu un minor", a informat DIICOT.

Potrivit DIICOT, liderul gruparii, invinuitul Dodo Ferenc (41 de ani), detine un club privat, situat in municipiul Brasov, in incinta caruia clientii intretin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.

Procurorii DIICOT au facut opt perchezitii domiciliare in municipiul Brasov, la sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Brasov urmand a fi conduse pentru audieri un numar de 11 persoane, fata de care vor fi dispuse masurile legale dupa finalizarea audierilor.