Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Aurelian Andrei Popa, a fost sechestrat luni dimineata timp de o ora si jumatate de catre sindicalisti, in timp ce se afla in autoturismul de serviciu in parcarea companiei, anunta Agerpres. Sindicalistii din cadrul CNAPMC Constanta au intrat in cea de-a cincea saptamana de proteste, dupa ce administratia companiei a esuat in toate incercarile de aplanare a conflictului cu sindicatul.

UPDATE:Cateva sute de angajati au declansat o greva spontana si blocheaza, luni, intrarile in sediul societatii, cerand demisia sau demiterea directorului Aurelian Andrei Popa, anunta Mediafax.

Revendicarile sindicalistilor se refera la nerespectarea unor prevederi din contractul colectiv de munca, inclusiv modificarea programului de lucru.

La fata locului a intervenit politia, iar directorul companiei a putut sa ajunga in birou.

Situatia este insa in continuare tensionata. Sindicalistii au rupt cordonul de protectie, au intrat in sediul companiei si cer demisia directorului.

Protestele in fata sediului Companiei Nationale Administratia Porturilor Constanta continua de mai multe saptamani, chiar daca directorul Aurelian Popa a atacat in instanta actiunea angajatilor contestand legalitatea acesteia.

Instanta a decis insa saptamana trecuta ca actiunile sindicalistilor sunt legale, astfel ca angajatii picheteaza zilnic sediul CNAPMC.