Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a declarat sambata, la Iasi, ca Executivul va incerca sa redea bugetarilor salariile pe care le aveau inainte de a fi diminuate. "Vom incerca sa dam tuturor tot ceea ce li s-a luat. Nu este o promisiune electorala, este o speranta. Nu fac promisiuni, nu am nicio miza electorala", a declarat prim-ministrul dupa o vizita la Muzeul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, potrivit Agerpres.

Premierul s-a aflat sambata la Iasi unde a luat parte in cursul diminetii la festivitatea de premiere a olimpicilor la istorie.

"Ne trebuie istorie sa putem interpreta trecutul, pentru ca ceea ce e bun sa continue. Nimic nu ramane neatins de schimbare, iar istoria ne face sa intelegem acest lucru. Studiul istoriei este bun pentru cei care doresc sa citeasca in viitor", a spus Ungureanu, absolvent al facultatii de istorie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza".

Ungureanu a declarat si intr-un interviu acordat jurnalistului britanic David Frost si difuzat vineri seara la postul Al Jazeera English, ca una dintre prioritatile guvernarii sale este reintregirea salariilor bugetarilor si spera ca acest lucru sa se intample in aceasta vara, luand in considerare cresterea economica.

"Incerc - si sper sa vedem acest lucru intamplandu-se in aceasta vara, luand in considerare si cresterea economica -, sa avem salariile bugetarilor reintregite", a spus Ungureanu, mentionand ca aducerea salariilor bugetarilor la nivelul anterior este unul dintre "pariurile" Cabinetului sau si, in egala masura, o prioritate, aceea de a aduce "putin zambet pe fetele romanilor".