"Pana la sfarsitul anului, nu avem intentia sa modificam ceva in domeniul fiscal, in domeniul taxarii. Nu vom aduce variatii suplimentare la acest capitol", a declarat, joi, premierul Mihai Razvan Ungureanu, la postul public de radio. Primul ministru a marturisit ca "cel mai interesant produs" al celor doua luni in care s-a aflat la conducerea Guvernului este lansarea Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri."Ce am solicitat Consiliului e un ajutor de creativitate: solutii posibile pentru evaziunea fiscala, imbunatatirea absorbtiei de fonduri", a afirmat primul ministru.

MRU despre Cupru Min:

A fost scoasa la vanzare o companie complet neprofitabila.

In ultimii 20 de ani nu a existat companie gestionata de stat in domeniul minier care sa fi fost profitabila. Sunt pompe care absorb bani din bugetul de stat.

Privatizarea lor, destul de dificila altminteri, nu a inceput acum, a inceput in timpul Guvernelor din anii '90. Va amintiti discutiile.

Privatizarea Cupru Min s-a facut printr-o licitatie deschisa, absolut transparenta. A fost scoasa la vanzare cu 57 de milioane si s-a ajuns la peste 200.

Minereul de acolo ar fi trebuit sa ajunga la o uzina din Zlatna, care a fost intre timp distrusa.

Oricum nu am fi avut posibilitatea de a o exploata noi: nu avem nici tehnologia, nici fonduri in bugetul de astazi.

Fara discutie ca va fi vorba si despre o redeventa la aceasta exploatare.

In momentul acesta exista un contract de privatizare, planul de business va fi altceva.

Cupru Min este o companie care nu era profitabila nici in regimul comunist.

MRU despre exploatarea gazelor de sist:

La Barlad, in Monitorul Oficial, exista un acord petrolier cu Chevron. Nu exista un acord de exploatare a gazelor, despre care nu stim nimic. Acolo este vorba despre o prospectare. Se face clar o prospectare care nu presupune nici avize de mediu, nici nimic. Este totul intr-o faza foarte incipienta, o sonda foarte subtire.

Toate se numesc acorduri petroliere, pentru ca gazele pot acompania sau nu resursele de petrol.

Abia cand vorbim de exploatare e nevoie de avize de mediu. Deocamdata vorbim de zacaminte prezumate.

Compania face prospectiunile si spera sa ajunga la un rezultat multumitor.

Aceste acorduri se clasifica printr-o lege, Legea petrolului din 2004.

Daca exista vointa de ambele parti ca acordul sa fie declasificat, el poate fi declasificat. Daca nu exista vointa ambelor parti sau a uneia dintre parti, nu poate fi declasificat.

Acordul se clasifica prin legea petrolului si se declasifica prin vointa partilor.

MRU despre motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o depuna opozitia:

Daca motiunea are ca motiv Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, este una din rarele ocazii, pentru mine prima, in care se depune motiune de cenzura pentru ca Guvernul a respectat legea.

Motiunea de cenzura nu mai are obiect - UMF Targu Mures s-a acomodat cu solutia.

Este o tara in care prin schimbarea de Guverne nu ducem altceva decat la anarhie institutionala. Este riscant si complet daunator la adresa stabilitatii noastre politice si economice.