Directia Nationala Antocoruptie face verificari, joi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi "George Georgescu", relateaza Ziarul de Iasi. Potrivit presei locale, cercetarile au drept motiv accesarea unor fonduri europene in conditii suspecte si decontarea catre CAS a unor acte medicale care nu au fost realizate niciodata.

Surse juridice au declarat pentru Mediafax ca ancheta DNA i-ar viza atat pe directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, medicul chirurg Grigore Tinica, cat si pe alti doi chirurgi ai unitatii medicale.

O echipa de procurori ai DNA Iasi, insotiti de mai multi jandarmi si politisti in civil, au descins, joi dimineata, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, solicitand mai multe documente ale institutiei, o parte dintre acestea fiind puse in saci si transportate la sediul DNA.

Purtatorul de cuvant al DNA Iasi, Luminita Merisescu, a declarat ca este vorba despre o perchezitie, fara a preciza insa motivul descinderii procurorilor anticoruptie.

Presa locala informeaza ca medicul Gheorghe Tinica, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, este audiat de procurori. Avocatul medicului, Ionel Nechita, este prezent la discutii.

Biroul medicului este pazit de doi jandarmi. Pacientii programati pentru consultatii au ramas in sala de asteptare. Si alte cabinete din clinica sunt pazite de jandarmi iar autoritatile ridica o serie de documente.

In luna martie, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Iulian Serban, declara ca mai multe spitalele au raportat in 2011 un numar prea mare de traheostomii efectuate si de cazuri de ventilatie artificiala pe durata de patru zile. Pentru astfel de interventii, sumele platite de Casa sunt mult mai mari. CJAS a cerut verificarea a sase spitale din municipiul resedinta de judet.

Potrivit Agerpres, prof.univ.dr. Grigore Tinica este unul dintre putinii manageri de spital din Iasi care au refuzat sa incheie contract cu CJAS. El a reclamat diminuarea drastica a bugetului unitatii spitalicesti.

Prof.univ.dr. Grigore Tinica a infiintat in 1998 Clinica de chirurgie cardiovasculara in cadrul Centrului de cardiologie din Iasi.

La Institutul de Chirurgie Cardiovasculara din Iasi se fac anual in jur de 700 - 800 de interventii chirugicale, aproximativ 2.000 de proceduri de cardiologie interventionala si 300 de operatii la copii pentru diferite malformatii congenitale. Anual in institut se trateaza intre 25.000 si 28.000 de pacienti din zona de est a Romaniei si nu numai.