Cei sapte membri ai gruparii de falsificatori de carduri, ridicati luni in urma unor descinderi efectuate in Capitala, au fost pusi sub acuzare de procurorii Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, ancheta fiind derulata cu sprjinul informational al specialistilor de la Secret Service, relateaza Agerpres.

Luni dimineata, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, beneficiind de sprijinul informativ al specialistilor DGIPI si cel operativ al specialistilor Directiei de Operatiuni Speciale au desfasurat sapte perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetul Ilfov, la domiciliul a sapte persoane, in vederea destructurarii unei grupari, specializata in savarsirea infractiunilor de confectionarea de echipamente de copiere a cardurilor bancare la ATM-uri, falsificarea instrumentelor de plata electronica si efectuarea de retrageri frauduloase de numerar.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, membrii retelei sunt suspectati ca au intrat in posesia datelor confidentiale ale unor carduri bancare, emise in SUA, pe care le-au prelucrat si inscriptionat pe cartele din PVC cu banda magnetica, cartele care erau aproape identice cu cardurile bancare emise de institutia bancara prejudiciata.

Ulterior, membrii gruparii se deplasau la diferiti comercianti din Capitala de unde achizitionau cu cardurile fraudate bunuri usor vandabile, creand un prejudiciu de aproximativ 100.000 USD.

Un alt mod de operare practicat de aceeasi grupare consta in racolarea unor prostituate, pe care le convingeau sa copieze cardurile unor clienti.

Astfel, acestia le inmanau tinerelor dispozitive de mici dimensiuni de copiat banda magnetica a cardurilor (hand skimmer), cu ajutorul carora erau copiate cardurile unor clienti, in momentul in care acestia nu erau atenti. Ulterior, cardurile erau falsificate si folosite fraudulos la ATM-uri.

Impotriva celor sapte suspecti a fost inceputa urmarirea penala pentru punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica