Privatizarea Cupru Min este un succes iar Calin Popescu Tariceanu a incercat acest lucru de doua ori in 2008, fara succes insa, a declarat luni, la TVR Info, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Referitor la listarea unor pachete de actiuni la Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Tarom, SNCFR, Dan Suciu a explicat ca este vorba despre listari de pachete de actiuni, in niciun caz pachete majoritare: "E o incercare de a revitaliza piata de capital si de a gasi surse de finantare, intr-o perioada in care creditarea nu mai e solutie nici pentru corporatii, nu exista fonduri pentru dezvoltarea acestor companii; Cupru Min nu a reusit sa se dezvolte pe cont propriu, acest lucru nu s-a putut face tocmai pentru ca nu avea acces la credite ... listarile de pachete minoritare vor continua intr-un calendar bine stabilit".

"Noi continuam o politica de dreapta la nivelul acestui Guvern si consideram privatizarile o solutie; exista o licenta de exploatare a acestui zacamant pana in 2019, din acel moment daca compania nu mai este in stare sa reinnoiasca licenta, nu pleaca nimeni cu zacamantul din tara; evident respingem aceste discutii despre interesele straine, de vreme ce am avut un proces de licitatie transparent, cu strigare, ca la tablouri, recomandat de CE ... acest proces de privatizare era prevazut din toamna anului trecut, asadar nu e o noutate", a declarat Dan Suciu, pentru TVR Info.

Roman Copper Corp, compania care a castigat, saptamana trecuta, licitatia pentru exploatarea resurselor de la Cupru Min are 10 zile la dispozitie sa depuna banii in cont: "abia dupa aceea vom putea vorbi despre finalizarea procesului de privatizare", a precizat purtatorul de cuvant al Executivului.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus, duminica, intr-o conferinta de presa, ca exista o actiune "tot mai accentuata a Guvernului Ungureanu de instrainare din patrimoniul national a resurselor naturale si energetice", social-democratul apreciind ca acesta este "lucrul cel mai grav".