Aurora Andrusca, soacra presedintelui Traian Basescu, a fost inmormantata duminica. Lideri importanti ai PDL, intre care Vasile Blaga, Emil Boc, Roberta Anastase, Elena Udrea, au venit, duminica dimineata, la Suceava, pentru a participa la ceremonie, anunta Mediafax.

Presedintele Senatului, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, presedintele PDL, Emil Boc, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Cristian Petrescu, ministrul de Interne, Gabriel Berca, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, ministrul Educatiei, Catalin Baba, presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, prim-vicepresedintele PDL Theodor Baconschi, deputatul Wiliam Branza, Adrian Videanu si Radu Berceanu, impreuna cu sotiile, precum si presedintele PDL Neamt, Gheorghe Stefan au ajuns la Suceava cu un avion.

Acestia au fost transportati cu microbuze la Biserica "Sfanta Treime" din cartierul Burdujeni-sat, unde a fost depus sicriul cu trupul neinsufletit al Aurorei Andrusca. Liderii PDL au depus jerbe de flori si coroane.

De asemenea, la Suceava, au ajuns, cu masinile personale, deputatul Ioan Oltean si ministrul Telecomunicatiilor, Razvan Mustea.

La capela Bisericii "Sfanta Treime", unde a fost oficiata slujba, se aflau deja familia prezidentiala, precum si fratele lui Traian Basescu, Mircea. De asemenea, au fost prezenti seful Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, dar si parlamentari PDL de Suceava.

Slujba a inceput la ora 12:00, fiind oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu protopopul Vasile Irimia.

Soacra presedintelui Traian Basescu, Aurora Andrusca, in varsta de 83 de ani a decedat, vineri, la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti. Ea suferea de boli cronice.

Familia prezidentiala a ajuns sambata la Suceava, cu un elicopter. Tot sambata, sicriul cu trupul neinsufletit al Auroraei Andrusca a fost depus la capela de la Biserica "Sfanta Treime" din cartierul Burdijeni-sat.

Mama Mariei Basescu locuia, impreuna cu sotul ei, Gheorghe Andrusca (93 ani), in cartierul sucevean Burdujeni-sat.