Comisia de politica externa a Senatului Romaniei a ratificat marti un protocol aditional la acordul prin care Romania acorda ajutor financiar de 100 de milioane de euro Republicii Moldova si se va intoarce in Parlament saptamana viitoare pentru a vota in plen aceasta lege, a declarat in exclusivitate pentru HotNews.ro senatorul PSD Titus Corlatean. "Este o dovada a unitatii pozitiei politice a partidelor din Romania in ceea ce priveste sprijinul strategic acordat R. Moldova", a afirmat senatorul.

Titus CorlateanFoto: AGERPRES

Protocolul aditional la acordul prin care Romania ofera ajutor financiar de 100 de milioane de euro Republicii Moldova urmeaza sa asigure finantarea proiectelor legate de interconectarea energetica si va intra in plenul Senatului, la vot, saptamana viitoare. Senatul este camera decizionala.

"Prin derogare de la protestul parlamentar pe care noi, cei din opozitie il desfasuram in clipa de fata, va fi asigurata si prezenta opozitiei in plen, astfel incat Senatul sa poata ratifica acest acord extrem de important", a spus Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senat, intr-un dialog cu cititorii HotNews.ro.

"E o dovada a unitatii pozitiei politice a partidelor din Romania in ceea ce priveste sprijinul strategic acordat Republicii Moldova", a explicat senatorul PSD.