Fostul angajat MAI din Constanta, Gheorghe Anton Stroe, care si-a impuscat sotia cu un pistol a fost retinut joi de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, care au solicitat instantei emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui, pentru tentativa de omor calificat, transmite Agerpres.

Potrivit referatului inaintat instantei, in anul 2009, cei doi soti au contractat un credit in valoare de 35.000 euro si au inceput constructia unei case in orasul Techirghiol.

In anul urmator, persoane necunoscute au sustras cablurile instalatiei electrice din garajul locuintei, iar in acelasi an a mai avut loc cel putin o tentativa de furt din imobil, autorii incercand sa forteze ferestrele si usa de acces.

Pentru a se apara de potentialele furturi, Anton Stroe a obtinut un permis de port arma pentru arma letala si a achizitionat un pistol cu glont calibrul 7,62x25 mm impreuna cu 20 de cartuse.

Miercuri, 28 martie 2012, sotii Stroe au hotarat sa petreaca noaptea la locuinta din Techirghiol, care, desi era complet construita, nu era finisata in interior si nici nu era mobilata.

Intre orele 20.00 si 22.00, Anton Stroe a vizionat un meci de fotbal impreuna cu un vecin si a consumat cu acesta alcool, dupa care a revenit la locuinta sa si s-a culcat impreuna cu sotia pe un pat improvizat.

Inainte de a se culca, barbatul a scos pistolul incarcat din toc si a culisat mansonul introducand cartus pe teava, dupa care a asezat pistolul pe noptiera.

Potrivit propriilor declaratii, in jurul orei 23.30, Anton Stroe a fost trezit de sotie, care i-a spus ca a auzit zgomote la usile sau la ferestrele imobilului.

El a luat pistolul si a introdus degetul aratator in garda tragaciului si, de la o distanta mai mica de 50 de cm, a actionat voluntar tragaciul, executand un foc de arma spre capul sotiei, glontul lovind-o in zona mandibulara, parasind capul prin zona cervicala, inferioara urechii drepte.

Barbatul a constientizat faptul ca si-a impuscat sotia, insa a mai actionat o data tragaciul iar glontul a perforat perna de langa femeie.

Fara sa intre in panica, barbatul a scos incarcatorul din pistol, a culisat din nou mansonul pistolului pentru a elimina cartusul de pe teava, dupa care a ridicat de jos acest cartus si l-a introdus in incarcator.

In tot acest timp, sotia de afla in pat, ranita si sangerand masiv.

Abia dupa ce a asigurat arma, barbatul a apelat la numarul de urgenta 112 si a solicitat sprijinul ambulantei.

Desi la audiere el s-a manifestat lucid si calm, dand declaratii detaliate, nu a putut furniza nicio informatie legata de motivul care l-a determinat sa execute foc de la mica distanta asupra sotiei.

Procurorii sustin ca este exclusa ipoteza conform careia el a confundat-o pe sotie cu un hot sau cu un agresor, din moment ce amandoi erau intinsi in pat, iar el a tras asupra ei de la o distanta extrem de mica.

De asemenea, teza descarcarii accidentale a armei nu poate fi luata in calcul atata timp cat Anton Stroe a tinut arma incarcata si neasigurata pe noptiera, in imediata sa apropiere, a introdus cartus pe teava inainte de a se culca, dupa care a indreptat teava spre capul sotiei si a apasat voluntar pe tragaci, declansand focul de arma. Mai mult, el a repetat actiunea, glontul ratandu-si de aceasta data tinta.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca sotia este cea care a incheiat contractul de credit cu Banca Comerciala Romana, desi Anton Stroe este cel care suporta efectiv plata ratei de aproximativ 500 euro lunar.

Dupa ce aceasta rata era achitata, cei doi traiau exclusiv din pensia sotiei, in cuantum de aproximativ 760 lei.

De asemenea, sotia a incheiat si o polita de asigurare de viata cu ocazia incheierii contractului de credit, astfel incat, in cazul decesului ei, banca si-ar fi recuperat banii din prima de asigurare.

Potrivit investigatiilor efectuate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta si concluziilor medicului legist, femeia a suferit o plaga impuscata transfixianta in regiunea fetei, care necesita pentru vindecare 50-55 de zile de ingrijiri medicale, daca nu survin complicatii si care au pus victimei viata in pericol prin soc hemoragic.

Aceste ultime concluzii conduc la concluzia ca Anton Stroe si sotia s-au aflat fata in fata, fiind exclusa savarsirea faptei prin eroare asupra persoanei sau prin devierea actiunii violente.