Gheorghe Vladan a luat decizia de a-si ucide sotia si pe colegele acesteia de la coafor, dupa ce a citit actiunea de divort depusa la Judecatoria Sectorului 4, se arata in referatul inaintat de Parchetul General instantei Tribunalului Bucuresti, prin care se solicita prelungirea mandatului de arestare preventiva cu 30 de zile. In referat, procurorii arata etapele actiunii intreprinse de fostul angajat MAI, scrie Agerpres.

Astfel, pe 20 decembrie 2011, sotia sa, Florina Vladan, a depus la Judecatoria Sectorul 4 Bucuresti actiunea de divort, motivul fiind ca Gheorghe Vladan avea un comportament agresiv, ceea ce a determinat-o sa paraseasca domiciliul conjugal.

'Decizia victimei de a recurge la acest gest a fost determinata de comportamentul inculpatului care a ascuns documentele de proprietate ale locuintei comune, unde cei doi soti isi aveau domiciliul, a distrus mai multe bunuri personale ale victimei, s-a deplasat la locul de munca al victimei, unde a aruncat mai multe bunuri personale si a facut scandal', se arata in referat.

Procurorii sustin ca, pe 27 februarie, Gheorghe Vladan s-a deplasat la Judecatoria Sector 4 Bucuresti si a cerut copierea actiunii de divort, dupa care a luat decizia sa-si ucida sotia.

Tot atunci, el a observat ca in cuprinsul actiunii de divort sotia sa a trecut faptul ca va folosi la proces declaratii ale colegelor de la coafor, ceea ce l-a determinat pe Vladan sa ia decizia sa le ucida si pe acestea.

Initial, pe 18 ianuarie 2012, Vladan si-a depus arma (un pistol marca Glock, calibru 9x19) intr-un magazin de specialitate pentru a fi vanduta, dupa care pe 29 februarie se razgandeste si isi recupereaza pistolul.

De la magazin el a mers acasa si a pregatit doua incarcatoare din dotarea pistolului: un incarcator cu 11 cartuse, toate cu varf tesit si un incarcator cu 10 cartuse (7 cu varf oval si 3 cu varf tesit).

In dimineata zilei de 5 martie, in jurul orelor 7.00, Gheorghe Vladan s-a deplasat la coaforul din zona Perla, unde a aflat programul de munca al sotiei. Pleaca de la coafor si revine in jurul orelor 14.00, avand o scurta discutie cu Florina Vladan in fata salonului.

Observand ca in coafor sunt si colegele sotiei, Vladan decide ca este momentul sa actioneze, se deplaseaza la domiciliu, de unde ia incarcatorul cu 11 cartuse, consuma alcool (alcoolemia stabilita la ora 22.50 era de 0,25 g la mie), se urca la volanul autoturismului si revine la coafor.

In jurul orelor 17.30, Vladan patrunde in salon, vorbind la telefonul mobil, cu ochelari de soare pe ochi si cu pistolul incarcat purtat la spate. El s-a deplasat in partea dreapta a salonului si a continuat sa vorbeasca la telefon in apropierea sotiei sale. Cei doi au o scurta discutie referitoare la divort, femeia explicandu-i ca nu mai au sens discutiile pe aceasta tema si i-a solicitat sa plece.

Vladan merge apoi spre sala de primiri a salonului, unde a imbrancit-o pe o colega a sotiei, cea care ii raspundea la telefon atunci cand el suna dupa Florina.

In acel moment, sotia s-a apropiat de Vladan, il apostrofeaza pentru gestul sau, insa observa ca acesta duce mana la spate si scoate pistolul si apuca sa ii spuna: 'George, vrei sa ma impusti?'.

Au fost ultimele ei cuvinte. Vladan o impusca in zona pieptului, glontul trecand prin corp, femeia cade la podea si incepe sa se tarasca din fata atacatorului spre salonul de coafura.

Impasibil, din sala de primire, Vladan a indreptat arma spre o angajata si trage al doilea cartus, cauzandu-i femeii plagi prin impuscare in zona proximala gamba bilaterala.

'Acestea au fost momentele care au declansat tipete de groaza ale unora dintre cei care se aflau in spatiile destinate coaforului si frizeriei', noteaza procurorii.

Imediat, Vladan se deplaseaza spre salonul de frizerie, unde din spatiul de intrare a deschis focul in directia unei alte femei, insa nu a vatamat-o deoarece aceasta s-a refugiat, apoi trage in directia unui barbat pe care l-a impuscat in zona bazei toracelui drept, glontul iesind din corp si oprindu-se in dulapul din lateralul sau.

Vladan mai impusca o persoana la nivelul genunchiului stang si rateaza o femeie care a reusit sa se refugieze sub tejgheaua de frizerie.

Impasibil si sigur de sine, Vladan s-a indreptat apoi spre salonul de coafura, trecand indiferent pe langa sotia sa, care inca mai traia si din zona de acces a deschis focul asupra altor trei persoane.

Apoi Vladan a indreptat arma spre o femeie, care era 'incremenita' de spaima, cu mainile la cap, pe canapeaua din salon de coafura, pe care a impuscat-o in coapsa dreapta, se deplaseaza spre centrul salonului si trage in alta persoana, careia ii provoaca mai multe rani.

La un moment dat, Vladan s-a oprit in zona paravanului amplasat in salonul de coafura si, pentru cateva fractiuni de secunda, a privit in jur pentru a vedea daca mai sunt si alte persoane in incapere.

El a observat cum una din femei, impuscata deja cu doua focuri de arma, incerca sa paraseasca incaperea si se tara pe langa sotia lui Vladan, care inca mai traia, asa ca s-a indreptat spre ea si din pozitia soldului a tras al unsprezecelea cartus in zona capului, glontul trecand prin victima si perforand zidaria incaperii.

Inainte de a parasi salonul de coafura, atacatorul a vazut o alta persoana care se refugia dupa un paravan existent in incapere, a indreptat pistolul spre ea, dar nu mai avea munitie.

Dupa comiterea faptelor, Vladan s-a predat la personalul de paza al unei societati comerciale din apropierea salonului, unde a fost identificat si apoi retinut.

Bilantul atacului este sumbru: doua persoane au decedat, printre care si sotia lui Vladan, alte sase fiind ranite.

Potrivit specialistilor de la INML, 'faptele inculpatului Vladan Gheorghe, asa cum au fost descrise, au fost savarsite cu intentie directa, iar inculpatul a avut discernamantul faptelor sale, pe fondul unei tulburari de personalitate emotionala de tip impulsiv'.

Pe de alta parte, cercetarile efectuate pana in prezent au stabilit ca anterior datei de 5 martie 2012 Vladan detinea un numar de 71 de cartuse calibru 9x19, detinand contrar prevederilor legale un numar de 21 de cartuse.