In perioada 1 ianuarie- 27 martie 2012, Guvernul a adoptat doar 7 ordonante de urgenta, potrivit unei situatii comparative prezentate de seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu. Anul trecut, in aceeasi perioada, au fost adoptate 32 de ordonante de urgenta. Iliescu a mai spus ca cele mai multe ordonante de urgenta au fost adoptate in anul 2001 (46 de ordonante de urgenta, in lunile ianuarie- martie 2001).

„Noul Guvern si-a respectat si isi va respecta in continuare angajamentul de a reduce semnificativ numarul ordonantelor de urgenta”, a spus azi Valentin Iliescu la sedinta lunara cu sefii de agentii guvernamentale si cu secretarii de stat care raspund de relatia cu Parlamentul in ministere.

Iliescu a precizat ca ordonantele de urgenta pot fi adoptate numai in conformitate cu dispozitiile constitutionale, adica numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata. „Sa nu uitam ca, potrivit Constitutiei, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a tarii”, a mai spus Valentin Iliescu.

  • Vezi atasata situatia comparativa a ordonantelor de urgenta adoptate in lunile ianuarie-martie din ultimii 11 ani.