Presedintele moldovean Nicolae Timofti si ambasadorul Romaniei, Marius Lazurca, au avut miercuri o prima intalnire oficiala, dupa alegerea in functie a fostului judecator, relateaza presa de la Chisinau. Discutiile s-au concentrat pe colaborarea in vederea integrarii europene a Moldovei, iar diplomatul roman a reiterat invitatia din partea presedintelui Basescu pentru o vizita a lui Nicolae Timofti la Bucuresti.

"Rămân pe pozitia fermă că Republica Moldova si România sunt două state care trebuie să discute planuri care pot fi realizate, în special, în calitate de parteneri în procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană", a spus Nicolae Timofti,. El a spus ca una dintre formele de parteneriat practic si eficient este colaborarea pentru sincronizarea legislatiei moldovene cu cea europeana.

La randul sau, ambasadorul roman a aratat ca "Republica Moldova este în cea mai potrivită pozitie pentru a amplifica procesul de integrare europeană si România este gata sa dea o mână de ajutor bazată pe experienta recentă".

Ambasadorul roman si presedintele moldovean au evocat vizitele la Bucuresti ale celor doi presedinti - Mihai Ghimpu, in aprilie 2010 si Marian Lupu, in aprilie 2011 - si a reiterat invitatia adresata de presedintele Traian Basescu omologului sau de la Chisinau de a vizita Bucurestiul, o vizita care va avea loc cel mai probabil in aprilie 2012.