Republica Moldova marcheaza in 7 aprilie implinirea a trei ani de la indepartarea de la putere a comunistilor. Cum a evoluat viata politica si societatea moldoveneasca in acest timp? in ce masura asteptarile cetatenilor moldoveni de la noua putere au fost indeplinite sau au aparut deja dezamagirile? Si in ce masura Romania a profitat de schimbarea puterii de la Chisinau pentru a construi o relatie bilaterala consistenta, sustinuta de proiecte materializate?

Nicu Popescu si Titus CorlateanFoto: Hotnews

Senatorul Titus Corlatean este presedintele comisiei de politica externa din Senatul Romaniei si, mai mult, face parte din comisia comuna pentru integrare europeana dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova.

Nicu Popescu este cercetator la think tank-ul londonez European Council on Foreign Relation. Originar din R. Moldova, el este una dintre cele mai autorizate voci in materie de relatii internationale, cu precadere Rusia si spatiul ex-sovietic. Blogul sau de politica exerna este http://npopescu.yam.md. A fost consilier pe politica externa si Uniune Europeana al lui Vlad Filat, premierul R. Moldova.

Nota Redactiei:

* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

* Cele mai bune intrebari ale cititorilor se vor regasi intr-un interviu realizat de Anne-Marie Blajan.