Guvernul ar putea adopta marti o hotarare privind infiintarea unei facultati cu predare in limbile maghiara si engleza in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) de la Targu Mures, potrivit listei actelor normative care ar putea intra pe ordinea de zi a reuniunii, transmisa de Executiv, potrivit Agerpres.

Pe lista se afla proiectul de HG 'pentru modificarea punctului 44 din Anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 966/2011 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare, a structurii institutiilor de invatamant superior, a domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a locatiilor geografice de desfasurare, a numarului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant sau limba de predare, precum si a numarului maxim de studenti care pot fi scolarizati'.

In sedinta de guvern din 13 martie, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a precizat ca proiectul de HG privind UMF Targu Mures urma sa ramana zece zile in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Educatiei, pentru ca apoi Executivul sa decida in privinta documentului.

'S-a ajuns la o solutie tehnica posibila, care trebuie sa respecte Legea invatamantului, principiile autonomiei universitare, multiculturalitatea. Formula pe care o vom gasi si despre care vom discuta in sedinta de Cabinet va fi audiata in prima lectura, urmand apoi sa fie pusa in dezbatere publica, afisata pe net timp de zece zile', spunea atunci premierul iar proiectul de HG a si fost publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Guvernul urmeaza sa dezbata marti, in sedinta, proiectul hotararii privind infiintarea unei facultati cu predare in limbile maghiara si engleza in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie de la Targu Mures, au declarat luni surse guvernamentale.

Potrivit acestora, proiectul urmeaza sa fie adoptat de Executiv, insa si dupa acest pas functionarea propriu-zisa a facultatii este conditionata de obtinerea acreditarii din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

'Proiectul de hotarare va fi pus pe ordinea de zi, dar avizul care ii trebuie, de la Ministerul Justitiei, impune ca linia de predare in limba maghiara sa respecte Legea Educatiei Nationale, adica sa obtina acreditarea', au sustinut sursele guvernamentale citate.