Vasile Cepoi, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii insarcinat cu elaborarea unui nou proiect de lege a sanatatii, crede ca acesta ar putea intra in dezbatere parlamentara in perioada alegerilor din toamna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Invitat alaturi de jurnalistul Vlad Mixich in emisiunea „24 Intr-o Ora” moderata de Luca Niculescu la Digi TV, Vasile Cepoi a avertizat si asupra efectelor severe pe care neadoptarea unei noi legi ar putea sa le aiba asupra sistemului medical romanesc.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat in cadrul emisiunii „24 Intr-o ora”, ca noua versiune a legii sanatatii va fi gata pana la sfarsitul lunii iulie si va intra in Parlament la inceputul lunii septembrie, in noua sesiune parlamentara.

„Este posibil ca legea sanatatii sa nu fie adoptata pentru ca depinde de Parlamant. Si daca ne gandim ca ea va ajunge in Parlament in perioada electorala este posibil ca aceasta lege sa nu fie adoptata”, a spus Vasile Cepoi.

Secretarul de stat a mai spus ca este greu de spus daca acest proiect de lege va fi votat sau nu pana la sfarsitul anului.

„Dar daca el nu este luat in seama de Parlament ne vom trezi la sfarsitul legislaturii viitoare in aceeasi situatie. Pentru ca in primul an va fi primul an de guvernare, in al doilea an se va discuta ca este nevoie de reforma, in al treilea an o sa inceapa discutiile, si in ultimul an se va ajunge in aceeasi situatie. Eu ce am atras atentia tuturor politicienilor cu care am discutat pana acum, dar si partidelor politice si organizatiilor profesionale, ca este absolut necesar ca acest proiect de lege, inclusiv legislatia secundara, sa fie gata pana la sfarsitul anului”, a spus Vasile Cepoi.

Secretarul de stat a precizat ca in privinta Parlamentului legea ar trebui votata pana cel tarziu la inceputul anului viitor, „ pentru ca altfel o sa ne trezim intr-o situatie de colaps”.