Miercuri, 21 martie, avocatii Laura Wertheimer si Andrew Pincus s-au intalnit cu studentii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti pentru o discutie pe tema: "Etica pentru judecatori si avocati". Intalnirea s-a desfasurat intre orele 14:00 – 15:30, timp in care au fost prezentate mai multe cazuri teoretice de spete in care avocatii sunt pusi in fata incercarilor de a respecta sa nu etica profesionala. Cei doi avocati se afla in Bucuresti pentru a participa la o conferinta regionala privind reforma judiciara organizata de Departamentul de Stat al SUA si Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall.

  • HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO intalnirea de la Facultatea de Drept

Avocatii Laura Wertheimer si Andrew Pincus au discutat pe tot parcursul evenimentului cu studentii din sala pe baza spetelor propuse, raspunzand la intrebarile ridicate de studenti. In perioada urmatoare, reprezentantii facultatii au anuntat ca vor avea ca visiting professor un avocat din New York.

Amintim ca marti a avut loc la Bucuresti deschiderea oficiala a conferintei regionale privind reforma in Justitie, "Lupta impotriva coruptiei - promovarea transparentei si a responsabilitatii in justitie". Evenimentul este organizat de Biroul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice din cadrul Departamentului de Stat al SUA si de Centrul European pentru Studii de Securitate 'George C. Marshall'. La eveniment au participat ambasadorii SUA si RF Germania, ministrii romani ai Afacerilor Externe si Justitiei, iar invitat de onoare a fost procurorul Joseph 'Beau' Biden al III-lea.

Citeste si: