Deputatul Mihail Boldea a primit, marti dupa-amiaza, la domiciliul sau din Galati, o citatie prin care este solicitat sa se prezinte, miercuri dimineata, la audieri la sediul DIICOT Galati, informeaza Mediafax. Politistul care a dus actul nu a precizat daca parlamentarul se afla sau nu la domiciliu.

Deputatul Mihail Boldea fost informat, astfel, ca trebuie sa se prezinte, miercuri dimineata, la sediul Serviciului Teritorial Galati al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

La iesirea din locuinta lui Mihail Boldea, politistul a spus ca a adus o citatie emisa de catre un procuror, insa nu a vrut sa precizeze daca deputatul se afla sau nu in casa. Surse apropiate anchetei au confirmat pentru agentia de presa faptul ca Mihail Boldea a fost citat la domiciliu.

Deputatii au votat, marti, in favoarea incuviintarii cererii de perchezitie domiciliara, retinere si arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea. Ulterior, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a transmis procurorului general, Laura Codruta Kovesi, hotararea Camerei Deputatilor prin care a fost incuviintata cererea de perchezitie domiciliara, retinerea si arestarea preventiva a deputatului. Odata ce vor intra in posesia documentelor, procurorii DIICOT vor solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie avizarea cererii de perchezitie a lui Mihail Boldea.

Mihail Boldea nu a fost prezent nici la Comisia juridica, nici in plenul Camerei Deputatilor pentru a-si sustine punctul de vedere.

Decizia Camerei Deputatilor privind ridicarea imunitatii parlamentare a lui Mihail Boldea trebuie publicata in Monitorul Oficial, dupa intrarea ei in vigoare urmand a fi aplicata de catre procurorii DIICOT.

Potrivit DIICOT, deputatul independent Mihail Boldea este cercetat pentru inselaciune si uz de fals intr-un dosar privind tranzactii controversate cu terenuri si imobile din Galati, prejudiciul fiind estimat la peste un milion de euro.

In referatul intocmit de procurori apar insa si acuzatii de implicare a lui Mihail Boldea in infractiuni de spalare de bani proveniti de la persoane care se ocupau cu traficul de fiinte umane.