Premierul Mihai-Razvan Ungureanu l-a eliberat pe Ioan Dascalu din functia de sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), postul fiind preluat de Petre Toba, pana in prezent secretar general adjunct in minister, fost sef al Politiei Romane, relateaza Mediafax.

Petre TobaFoto: Agerpres

UPDATE Inlocuirea lui Ioan Dascalu cu Petre Toba la sefia Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor a fost decisa de premierul Mihai-Razvan Ungureanu, dupa o evaluare facuta de ministrul de resort, Gabriel Berca, a precizat marti purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

"A fost o decizie a ministrului de Interne si aceasta decizie este respectata, evident. Evaluarea apartine ministrului de Interne", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit documentelor emise luni, Ioan Dascalu a fost eliberat din functia de secretar de stat si sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din minister.

Premierul a dispus, totodata, ca Petre Gheorghe Toba, pana in prezent secretar general adjunct in Ministerul Administratiei si Internelor, sa preia conducerea departamentului. Numirea in functie a fost decisa tot la propunerea ministrului de resort.

Potrivit Agerpres, Petre Toba, chestor principal de politie, a fost demis de la conducerea Politiei Romane in noiembrie 2010, de catre premierul de atunci, Emil Boc, in urma scandalului izbucnit la Piatra Neamt, dupa asasinarea lui Gheorghita Mararu, presupus lider al lumii interlope nemtene.

Tot in noiembrie 2010, pe langa Toba a fost demis si chestorul Dan Fatuloiu din functia de secretar de stat-sef al Departamentului de Ordine Publica si Siguranta al MAI, dupa ce acesta a denuntat o presupusa tentativa de mituire a sa de catre omul de afaceri Catalin Chelu.

In locul lor au fost numiti atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa, la Politia Romana, si Ioan Dascalu, la Departamentul ordine si siguranta publica din MAI, scrie Mediafax.

Schimbarea dispusa de premierul Ungureanu la nivel MAI este decisa in contextul in care Viorel Vasile a fost schimbat recent de la conducerea Politiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanti, in care politisti de la Sectia 14 sunt cercetati disciplinar pentru ca nu ar fi solutionat cu celeritate plangerea facuta de sotia lui Gheorghe Vladan.

In urma cu doua saptamani, seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca inca din luna ianuarie i-a prezentat fostului ministru Traian Igas rezultatele raportului de control la Politia Capitalei, iar acesta i-a cerut sa prezine raportul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din MAI.

Liviu Popa a spus ca si-a insusit aceasta solicitare, iar acum a prezentat acest raport si actualului ministru, Gabriel Berca.