Cartel Alfa obligata de instanta sa plateasca o amenda de peste 15.000 euro pentru ca a refuzat sa transmita ANI informatii despre sindicalistul Bogdan Hossu

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 19 martie 2012, 16:08 Actualitate | Esenţial


Magistratii Judecatoriei Sector 6 si cei ai Tribunalului Bucuresti au dispus amendarea Cartel Alfa cu 200 de lei/zi pentru ca a refuzat sa transmita inspectorilor ANI informatii despre liderul de sindicat Bogdan Hossu. In fata magistratilor, reprezentantii Cartel Alfa au declarat ca solicitarile ANI reprezinta un abuz si ca actuala putere duce o campanie impotriva miscarii sindicale. Pana in prezent, Cartel Alfa a totalizat 347 de zile de amenda, adica 15.850 euro.

In aprilie 2011 inspectorii ANI au solicitat Cartel Alfa sa transmita o serie de documente legate de modul in care Bogdan Hossu a fost ales presedinte al sindicatului. ANI a precizat ca are nevoie de documentele cerute in cadrul activitatii de evaluare a averii lui Bogdan Hossu.

Cartel Alfa a refuzat sa transmita ANI documentele cerute. “Nu putem da curs cererii formulate de dvs. intrucat excede cadrului legal invocat, in conditiile in care este de notorietate ca domnul Bogdan Iuliu Hossu este presedinte al Confederatiei Nationale Sindicale din anul 1990, solicitarea de documente din care sa rezulte acest lucru este un abuz”, a precizat Cartel Alfa in raspunsul trimis ANI.

Contactat de HotNews.ro, liderul Cartel Alfa a transmis ca actiunea ANI nu are sens si reprezinta un abuz. Bogdan Hossu a mentionat ca vor contesta actiunea ANI la International Labour Organization.

ANI a dat in judecata sindicatul si a cerut instantei sa aplice o amenda de 200 lei pe zi pana in momentul in care Cartel Alfa va transmite datele solicitate. Inspectorii de integritate si-au argumentat cererea mentionand ca legislatia prevede ca orice institutie care intra sub incidenta legii ANI este obligata sa transmita datele care le sunt solicitate.

In replica, reprezentantii Cartel Alfa au mentionat ca cererea ANI este abuziva deoarece documentele cerute nu sunt necesare desfasurarii activitaţii de evaluare defasurate de inspectorii de integritate. “Conform dispoziţiilor acestor legi de organizare si funcţionare a organizaţiilor sindicale, nu a existat obligaţia subscrisei de pastrare si arhivare a documentelor din care reiese alegerea organelor de conducere. Singura obligaţie pe care a avut-o subscrisa sub imperiul celor doua legi a fost aceea de a aduce la cunostinţa instanţei orice schimbare in compunerea organului de conducere, obligaţie pe care subscrisa si-a indeplinit-o”, se mai arata in intampinarea depusa de Cartel Alfa.

Sentinta Cartel Alfa Amenda

Cartel Alfa a mentionat in fata instantei ca un motiv pentru respingerea actiunii ANI este si faptul ca actuala guvernare ar duce o campanie impotriva miscarii sindicale din Romania. Cartel Alfa sustine ca actuala guvernare doreste subminarea reprezentativitatii sindicatelor. Potrivit Cartel Alfa toate cazurile de coruptie care au vizat liderii sindicali din ultimul an reprezinta o campanie programata impotriva sindicatelor. Vezi mai jos argumentul sindicatului condus de Bogdan Hossu:
 • Astfel, a solicitat sa se observe ca exista foarte multe elemente care converg catre ideea unei campanii sistematice impotriva miscarii sindicale din Romania, dintre care menţioneaza: modificarea intregului pachet legislativ care guverneaza relaţiile de munca din Romania prin procedura angajarii raspunderii Guvernului si fara consultarea partenerilor sociali; modificari legislative facute in scopul sau avand urmatoarele efecte: subminarea reprezentativitaţii organizaţiilor sindicale la diferite niveluri; atingerea adusa pluralismului sindical; eliminarea negocierilor colective la nivel naţional; eliminarea protecţiei legale a liderilor de sindicat.
 • Apariţia intempestiva a unor flagrante, depoziţii subite care releva cazuri de corupţie in randul liderilor sindicali, urmate de generalizare la intreaga miscare sindicala facuta de o parte a mass-media, mai puţin echidistanta si chiar straina de orice deontologie profesionala.
 • Toate acestea, coroborate, duc la concluzia ca si solicitarea care face obiectul sesizarii reclamantului se inscrie in aceasta campanie pornita de actuala guvernare impotriva miscarii sindicale din Romania, motiv pentru care solicita respingerea cererii reclamantului ca fiind neintemeiata. (sursa: fragment motivarea instantei)
Instanta de fond (Judecatoria Sector 6) care a judecat cererea ANI a decis in final ca sindicatul condus de Bogdan Hossu trebuie sa plateasca 200 de lei pe zi pentru ca a refuzat sa comunice inscrisurile solicitate de inspectorii de integritate. “Verificand inscrisurile aflate la dosarul cauzei, instanţa apreciaza ca solicitarea reclamantei nu este vadit abuziva”, a mai retinut instanta.

Astfel Cartel Alfa a fost obligata sa plateasca 200 de lei amenda civila incepand cu data de 7 aprilie 2011. Sindicatul a atacat cu recurs sentinta la Tribunalul Bucuresti, care pe 10 noiembrie a respins recursul. Sentinta instantei de fond a ramas definitiva si irevocabila. Pana astazi, 19 aprilie, au trecut 347 de zile de penalizare care insumeaza 15.850 euro.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2137 vizualizari

 • +14 (14 voturi)    
  Durere (Luni, 19 martie 2012, 16:31)

  Liviu [anonim]

  Sumele astea te indeamna sa faci infractiuni . Pe legea mea , scapi chiar usor cu asa amenzi.
  Prietenii stiu de ce .
 • -18 (20 voturi)    
  Amenda PDL (Luni, 19 martie 2012, 16:32)

  Udrea [anonim]

  Amenda PDL deghizata in amenda ANI pt Bogdan Hossu.Amenda reala este pt atitudinea Anti - PDL avuta de catre sindicalist.Sa traiti bine!
  • +16 (18 voturi)    
   Asa este... (Luni, 19 martie 2012, 16:59)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Udrea

   ..Dar daca trimiteau informatiile ce se putea intampla?...

   Si lasa ca-i premiaaza PSD-ul pentru atitudinea anti-PDL.
   • -7 (9 voturi)    
    Razbunarea lui Basescu (Luni, 19 martie 2012, 17:32)

    Alius [anonim] i-a raspuns lui Alius

    Petcu de la sindicate a fost rezolvat, urmeaza Hossu.Justitia PDL functioneaza perfect!PDL vei fi Istorie!
    • +4 (6 voturi)    
     Si (Luni, 19 martie 2012, 18:02)

     Jar [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     justitia va fi istorie,toti penalii isi vor vedea de treaba,iar voi veti fi tot pe aici,mai flamanzi,mai goi...
    • +2 (4 voturi)    
     Daaaaaaaaaa.... (Luni, 19 martie 2012, 20:36)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Cinstitul Petcu a fost rezolvat. Auzi, lasa baaaaaaa, ca se mai gasesc destui hoti sa vina in fruntea bucatelor de la sindicate, nu-ti face probleme. Si poate ca o sa fie iarasi deputati/senatori din partea PSD, ca asa e la noi: sindicalisti care se "lupta" cu puterea, dar in acelasi timp sunt si parte a puterii (asta pe vremea lui Nastase, cand nu exsita coruptie).
  • +6 (8 voturi)    
   ... (Luni, 19 martie 2012, 19:02)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui Udrea

   Asadar Hossu este un sfant, garantezi tu personal. Ti-ai lasa copiii in grija lui, eh? Ca doar daca e anti-PDL, nu are cum sa fie decat cinstit - toti cinstitii sunt anti-PDL.
 • +18 (20 voturi)    
  Aha,,,, (Luni, 19 martie 2012, 16:33)

  Cataleya [utilizator]

  Se impute treaba!
  pai de ce refuza aia sa dea documentele necesare?
  Pt ca daca totul a fost facut legal, cu protocol si documente, asa cum scrie-n lege, n-ar avea de ce sa refuze aceste cerinte.
  Dar ei stiu foarte bine ca n-au nimic legal care sa acopere smecheriile facute de sindicalisti.
  Asa ca incearca sa faca pe "revoltatii"
  Sindicatele au ajuns sa fie manipulate de cativa politicieni si de cateva marionete, toti putrezi de bogati, tocmai datorita jafului pe care-l fac de 20 de ani printre sindicalisti.
  E suficient sa ceri cate 5 lei pe luna, de persoana, pt "sindicat"
  Daca e vb de un sindicat cu 1 milion de membri se aduna lunar cate 5 milioane de lei noi.
  Mai departe va las pe voi sa socotiti!
  Unde-s acei bani?
  Cautati-i pe sefii de sindicate la avere si-i veti afla si raspunsul!
  • +14 (14 voturi)    
   Si daca mai adaugi averea fostului UGSR. (Luni, 19 martie 2012, 16:55)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   Actualele sindicate administreaza in interes personal(adica a sefilor de sindicat,nu lideri,ci sefi)averea fostului UGSR,pentru care consider ca nu au nici-un drept.Averea fostului UGSR sa facut cu banii actualilor pensionari si sindicatele ar trebui sa plateasca casei de pensii banii obtinuti din exploatarea bazei UGSR(case de odihna,baze sportive,sedii,hoteluri.etc).Ar trebui calculate sumele din 2000 si la zi si imputate liderilor de sindicat.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu este vorba despre a acoperi vreo smecherie (Marţi, 20 martie 2012, 22:10)

   Dany J. [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   De ce au refuzat sa puna la dispozitia ANI documentele? Nu pentru ca exista ceva de ascuns, domnilor! Toate modificarile organelor de conducere ale Cartel ALFA au fost aduse la cunostinta instantelor judecatoresti competente,de-a lungul timpului, astfel cum spune la lege. Se poate merge la arhive, se pot consulta dosare. Problema este insa de principiu: nefiind vorba despre bani publici, ce rost are interventia statului prin acest instrument - ANI decat, poate, acela de a sicana, de a pune presiune pe federatiile si confederatiile sindicale in ideea, poate, ca acestea sa o lase mai moale cu opunerea lor fata de reforma legislatiei muncii. V-ati pus intrebarea asta? Ia mai reflectati! Un alt motiv pentru care nu s-au oferit documentele ar putea fi, din cate imi dau eu seama citind hotararea judecatoreasca, consecventa, din moment ce Cartel ALFA, anterior solicitarii ANI, sesizase Organizatia Internationala a Muncii, precum si Confederatia Sindicala Internationala la care Cartel ALFA este afiliata, considerand ca legea prin care presedintii si vicepresedintii de federatii si confederatii sindicale sunt obligati sa depuna declaratii de avere incalca prevederile Conventiei nr. 87 a OIM privind libertatea sindicala. Cantariti asadar argumentele juridice, folositi-va "recea cumpana-a gandirii", si nu va lasati orbiti de aparente si prejudecati.
 • +13 (17 voturi)    
  .. (Luni, 19 martie 2012, 16:41)

  anca [anonim]

  Liderii de sindicat si Ion Iliescu = raul cel mai mare din Romania
 • +19 (21 voturi)    
  Ganditi-va! (Luni, 19 martie 2012, 16:46)

  Cataleya [utilizator]

  De fiecare data cand cate-un sef de sindicat al profesorilor, urla ca el reprezinta necazul si mizeria a peste 300.000 de profesori din Romania, nu se punea problema - cat castiga acel sef de sindicat?!
  Cadrele didactice plateau pana la 25 de lei pe luna, automat si obligatoriu, la acel sindicat.
  Hai sa spunem ca media e doar de 10 lei.
  Luna de luna, sindicatul incasa cate 3 milioane de lei de la profesori.
  Intr-un an de zile se ajungea la fabuloasa suma de peste 30 de milioane de lei, adica undeva pe la 7-8 milioane de euro.
  Unde-s acei bani?
  De ce nu se intreaba nimeni?
  De cand Funeriu a interzis sindicatelor sa mai traga automat banii de pe conturile profesorilor si de cand CCR a aprobat aceasta decizie, toti sefii de sindicate au intrat in fibrilatie pt ca profesorii au renuntat pur si simplu sa mai plateasca, de buna voie, acea cotizatie!
  Acum fac si pe revoltatii ca nimeni n-are dreptul sa controleze unde se duc acele milioane de euro?
  Asa cum am spus. Luati la puricat averile primilor 5 oameni, din oricare sindicat si o sa vedeti unde-s banii!
  • +13 (15 voturi)    
   n-au minte sa gandeasca, dar tipa ! (Luni, 19 martie 2012, 16:55)

   cineva [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   crezi ca s-a intrebat cineva unde si ce se intampla cu banii sindicatelor pentru care platesc ?!
   Se las aimbatati cu apa rece ...in vreme ce sindicalistul trage chiolhane !

   Uite inca un mit desfiintat: cam toti sindicalistii au fost scosi la lumina, si s-a vazut cat erau de praf si de corupti !

   prostia celor care i-au sustinut e fara magini !
 • +8 (10 voturi)    
  sindicat (Luni, 19 martie 2012, 17:36)

  hot news [utilizator]

  Si as mai spune ceva:Hosu este sindicatul?De unde pana unde?aAu fost cerute reletii despre Hosu nu despre sindicate.Astia se tem sa nu devina colocatari cu Petcu!Comunistii tot asa spuneau:"dai in mine?dai in fabrici si uzine".Ar trebui barbieriti pe uscat de trei ori pe zi. Stiu ca nu le lipseste tupeul,obraznicul mananca praznicul!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by