Fiecare scoala afiseaza luni cate locuri mai are libere dupa inscrierea copiilor din circumscriptie. Totodata, parintii vor afla si criteriile de departajare a copiilor care vor sa invete in institutia respectiva. De marti, 20 martie, incepe a doua etapa de inscriere la scoala pentru cei care vor sa studieze la alta unitate de invatamant decat cea din apropiere de casa.

A doua etapa de inscrieri dureaza pana in 27 martie.

In perioada 23-25 aprilie va fi a treia etapa, in care sunt inscrisi copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri sau ai caror parinti nu au participat la etapele anterioare de inscriere si solicita, in etapa a treia, inscrierea la scoala de circumscriptie.

In perioada 2-9 mai / 11-18 mai urmeaza a patra etapa, in care este asigurata inscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost distribuiti, din diferite motive.

Peste 170.000 de copii au fost inscrisi pana acum in clasa pregatitoare si in clasa I, a anuntat Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei. Ponderea cea mai mare este in Capitala, iar in multe judete sunt inscrisi peste 60% dintre copiii care vor incepe in septembrie invatamantul obligatoriu.