¬Un ucrainean imbracat in scafandru a fost prins de politistii de frontiera maramureseni cand transporta pe Tisa tigari de contrabanda, strainul incercand sa le introduca ilegal in Romania, anunta Mediafax, citand Politia Romana. Vineri, in jurul orei 22:00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei l-au prins in flagrant delict pe cetateanul ucrainean care transporta, de la linia de frontiera spre interiorul tarii, mai multe colete ce contineau tigari de contrabanda.

Totodata, la cercetarea terenului au fost descoperite opt colete ambalate in folie de culoare neagra, ce contineau 6.000 pachete tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 52.000 de lei (11.800 de euro).

Cetateanul ucrainean, in varsta de 23 ani, identificat ulterior ca fiind Vasely D., din localitatea Kobeletka Polena, Ucraina, era echipat cu un costum de neopren (scafandru) pentru a trece mai usor prin apa rece a raului Tisa, afirma sursa citata.

Politistii de frontiera i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat. Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene pentru probarea intregii activitati infractionale, depistarea si retinerea tuturor persoanelor implicate, informeaza Politia Romana.