Croaziera pe Mediterana incepand de la 544 de euro de persoana, pachete de vacanta, in Grecia, fara taxe de aeroport si reduceri de 30 la suta pentru pachetele rezervate timpuriu sunt doar cateva dintre ofertele pe care operatorii prezenti la targul de turism de la Romexpo le prezinta clientilor.

Statiunea "Nisipurile de aur", BulgariaFoto: USER UPLOADED

Pe perioada targului, o agentie ofera pentru rezervarile timpurii reducere de pana la 45% la cazare si 50% la transportul cu autocarul pentru destinatiile Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, Zakynthos, Corfu, Kusadasi, Muntenegru. Pentru turistii care doresc achizitionarea unui pachet de vacanta in Bulgaria, transportul cu autocarul este gratuit, iar reducerea la cazare este de 25.

In cazul pachetelor care includ transport cu avionul, cea mai buna oferta este pentru destinatiile Rhodos si Kos, cumparatorii beneficiind de o reducere de 33% la pachetul achizitionat plus taxe de aeroport gratis. Pentru destinatiile Santorini, Zakynthos, Creta, Corfu, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Dorada, Cipru, Portugalia, Sicilia, Bodrum, Kusadasi si Marmaris, taxele de aeroport sunt reduse la jumatate, iar intregul pachet va primi o reducere de 35% in cazul rezervarilor facute timpuriu.

O alta oferta atractiva pentru romanii care aleg Bulgaria ca destinatie de vacanta, vine de la o agentie care ofera o noapte de cazare, la un hotel de patru stele, ultra all inclusive, 20 de euro de persoana. Aceeasi agentie ofera pentru Croatia, la hotel de trei stele, preturi de cazare pornind de la 21 de euro pe noapte de persoana.

Daca vreti sa va bucurati de o vacanta de lux, dar sa nu scoateti prea multi bani din buzunar, sint disponibile croaziere pe Mediterana, 6 zile, de la 544 de euro de persoana. Itinerariul este: Civitavecchia – Messina- Valetta- Dubrovnik- Venetia. Transportul cu avionul pana la locul de imbarcare intra in pret.

Un sejur in Grecia, cazare 7 nopti, la un hotel de trei stele si transport cu avionul este in medie 300 de euro/persoana. Cam aceleasi preturi sunt si in Turcia. Pentru un pachet all Inclusive, in cele doua destinatii, doritorii trebuie sa mai plateasca circa 200 de euro/persoana in plus. In Muntenegru, la Budva, un sejur de 7 zile, la un hotel de 3 stele, transport cu avionul, costa circa 450 de euro de persoana.

Un circuit intr-o destinatie exotica (America de Sud, Africa, Asia) porneste de la 1000 de euro si poate ajunge la 5000 de euro de persoana. Aici reducerile oferite de operatori sunt nesemnificative.

Pentru turistii care aleg sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc, un operator de turism intern propune reduceri intre 10 si 30 la suta pentru rezervari timpurii:

- la un hotel de doua stele, 5 nopti de cazare, in statiunea Olimp, costa 133 de lei de persoana;

- la un hotel de trei stele, tariful de cazare pentru 5 nopti este de 103 lei de persoana, in statiunea Neptun. Oferta este valabila doar pentru luna mai; In sezon costa 420 de lei de persoana;

- la un hotel de patru stele, la inceputul lunii iunie, in Eforie Nord, pretul de cazare pentru cinci nopti este de 339 lei de persoana. In plin sezon pretul se ridica la 600 lei;

- pentru hotelurile de 5 stele nu sunt oferte.

O alta oferta tentanta este pentru romanii care vor sa petreaca o saptamana in statiunile balneo din Romania:

- 6 nopti de cazare, 3 mese pe zi, zece proceduri de tratament si o consultatie - 625 de lei de persoana la un hotel de doua stele. Pentru inca 100 de lei puteti sta la un hotel de trei stele.

In ciuda ofertelor foarte avantajoase, care nu se aplica decat pe perioada targului, bucurestenii nu s-au inghesuit in primele ore de la deschidere.

Targul de turism de la Romexpo va fi deschis pana duminica.