VIDEO Jose Barroso la intalnirea cu Mihai Razvan Ungureanu: Reforma sanatatii trebuie facuta urgent. Rata de absorbtie de 7,4% este dureros de scazuta. E prematur sa discutam despre sfarsitul MCV sau inlocuirea sa

de Anne-Marie Blajan     HotNews.ro
Joi, 15 martie 2012, 18:20 Actualitate | Esenţial


MR Ungureanu si Jose Barroso
Foto: Comisia Europeana
Jose Manuel Barroso, seful Comisiei Europene, a declarat joi, dupa intalnirea cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, ca "reforma sanatatii trebuie facuta urgent in Romania". Barroso a mai spus si ca "fondurile europene pot fi o parte a cresterii economice, rata de absorbtie de 7,4% este dureros de scazuta". Ungureanu a spus ca "in iulie credem ca vom putea oferi toate argumentele tehnice necesare pentru a regandi MCV (Mecanismul de control si verificare) pe cu totul alte coordonate", adaugind ca subiectul pe care a insistat a fost gestionarea fondurilor europene.

Cei doi nu au facut nici o mentiune despre eventuala crestere a salariilor bugetarilor

Declaratiile lui Barrosso:

- reforma sanatatii trebuie facuta urgent in Romania
- fondurile europene pot fi o parte a cresterii economice, rata de absorbtie de 7,4% este dureros de scazuta. Absorbtia totala a fondurilor europene ar duce la cresterea nuala a PIB cu 1,8%
- Cand am fost la Bucuresti am convenit un plan de actiune privind absorbtia fondurilor europene, iar premierul Ungureanu si-a declarat angajamentul sa se concentreze pe el
- premierul Ungureanu a preluat mandatul in vremuri dificile
- am evaluat programul cu FMI/CE si BM si el decurge cum trebuie, iar o politica fiscala sanatoasa va trece proba timpului
- Raspuns la intrebare privind stoparea MCV:  E prematur sa vorbim despre inlocuirea sau terminarea MCV. Propunerea Comisiei depinde de rezultatele din teren.
- Testul-cheie la raportul MCV din vara va fi sustenabilitatea si ireversibilitatea reformelor in justitie. Nu avem nevoie doar de angajamentul Guvernului, ci si de cel al Parlamentului si al sistemului judiciar.

Declaratiile lui Ungureanu:

- Am trecut in revista masurile de consolidare fiscala si partial modalitatile de implementare a acestora, tocmai pentru ca ati amintit de eforturile Romaniei in acest sens.
- Am reiamintit o serie de aspecte prioritare din perspectiva agendei economice europene si am subliniat nevoia de a obtine o redresare economica sustenabila, fapt pentru care e nevoie de o piata unica, ce nu poate fi gandita in afara celor 4 principii fundamentale.
- Am avut un schimb de vederi privind aspectele tehnice in perspectiva urmatoarei evaluari privind MCV, pe care CE o va realiza in vara acestui an, subliniind seriozitatea cu care institutiile romanesti lucreaza la pregatirea evaluarii din vara. Am reiterat angajamentul acestui guvern de a continua reformele in justitie si combaterea coruptiei.
- Credem ca in vara, in iulie, vom putea oferi toate argumentele tehnice necesare pentru a regandi MCV pe cu totul alte coordonate.
- Subiectul pe care am insistat e legat de gestionarea fondurilor comunitare
- Am reiterat vointa de a face ca tot mecanismul sa functioneze mult mai bine si mai rapid si de a indeparta posibilele probleme care greveaza astazi asupra absorbtiei fondurilor europene
- Obiectivul general este de a finanta de la bugetul UE politicile europene ale statului roman, mai ales cele care au un potential remarcabil de reducere a decalajelor, de la politicile de coeziune si pana la politica agricola comuna

Barroso, despre criza datoriilor suverane

- Cred ca euro este si va ramane o moneda stabila si sigura. Exista progrese in managementul crizei europene, a crizei datoriilor suverane si acestea se vad in situatia din piete
- Motivele pentru care s-au inregistrat progrese sunt actiunile determinate ale BCE de a oferi lichiditati in sistem, semnarea tratatului fiscal prin care 25 din cele 27 de tari membre ale UE s-au obligat la un grad mai mare de disciplina si acordul asupra Greciei, tara asupra careia gradul de incertitudine a fost depasit
- Situatia din Zona Euro e mai buna acum decat in trecut dar ramane fragila si trebuie sa mentinem toate eforturile pentru consolidare fiscala si reforme structurale
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7916 vizualizari

 • -17 (29 voturi)    
  M'am saturat de UE!!!! (Joi, 15 martie 2012, 18:38)

  ChavaLito [anonim]

  nu avem nevoie de nicio institutie sa ne spuna noua cat sa consumam cu cat la % trebuie sa crestem taxele si ca e esential sa privatizam toate resursele,ei bine asta am "realizat" de cand am "aderat" la Eurobabilon,si e doar inceputul
  • -9 (13 voturi)    
   privatizarea sanatatii (Vineri, 16 martie 2012, 2:59)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui ChavaLito

   E destul de clar ca guvernul nu vrea sa renunte la privatizarea sanatatii. Sper ca dupa ce vor prezenta noul proiect de lege, care ma astept sa fie aproape identic cu cel vechi, lumea sa reactioneze la fel de vehement.
   • +12 (14 voturi)    
    Antenele (Vineri, 16 martie 2012, 8:19)

    gdans [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

    Antenele au reactionat vehement
   • +1 (5 voturi)    
    Dreptul la sanatate (Vineri, 16 martie 2012, 10:50)

    Pacient [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Avem nevoie de reformarea sistemului de sanatate insa aceasta reformare trebuie sa fie in beneficiul cetatenilor si nu a companiilor private de asigurari. Pentru aceasta, discutiile trebuie sa porneasca (obligatoriu) de la stabilirea unui pachet de baza corect definit si care sa aiba ca fundament folosirea unor studii si date statistice. Asigurarile private nu trebuie sa aiba nici o legatura cu pachetul de asigurari de sanatate de baza, asa cum este de fapt si in Germania, unul dintre cele mai bune sisteme de sanatate din lume.

    1. In Germania, toti salariatii sunt obligati sa aiba asigurari de sanatate de stat. Numai persoanele care castiga mai mult de 50.000 Euro pe an pot opta pentru asigurari private. O persoana care opteaza pentru asigurare privata nu poate opta si pentru asigurare de stat. 85% din populatia Germaniei au asigurarea de baza (de stat).

    2. In Germania, fondurile pentru asigurarea de stat sunt gestionate de organizatii NON-PROFIT. Ele sunt constituite din contributia lunara a angajatilor si angajatorilor. O parte a acestor fonduri e finantata de stat (asistenta financiara) pentru a acoperi asigurarea persoanelor care nu au fost niciodata angajate sau nu platesc pentru sistem.

    3. Sistemul de spitale din Germania este foarte vast avand aproximativ 2000 de spitale care sunt grupate in functie de apartenenta:
    a. 55% dintre spitalele din Germania apartin statului.
    b. 38% dintre spitale apartin unor organizatii non-profit.
    c. 7% dintre spitale apartin unor societati comerciale.

    Franklin Roosevelt, singurul presedinte american care a avut patru mandate si care a scos America din marea depresiune din anii 1929-1933 vorbea despre "dreptul la o ingrijire medicala adecvata si sansa de a obtine si de a te bucura de o stare buna a sanatatii" si despre "dreptul la protectie adecvata fata de temerile economice cauzate de o virsta inaintata, de boli, accidente si somaj". Asa gandeste un politician responsabil caruia ii pasa de poporul sau.
    • +4 (4 voturi)    
     drepturi si obligatii (Vineri, 16 martie 2012, 11:11)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Pacient

     traim intr-o societate. nu poti cere drepturi fara sa accepti si niste obligatii. petnru a avea un sistem medical eficient cineva trebuie sa munceasca. individul care beneficiaza de acest sistem medical trebuie sa ofere la randul sau ceva inapoi. altfel sistemul nu este in echilibru si nu poate functiona pe termen lung. asa gandeste un politician responsabil.
     • +2 (4 voturi)    
      Dreptul la sanatate vs Interese obscure (Vineri, 16 martie 2012, 11:43)

      Pacient [anonim] i-a raspuns lui pehash

      Am mai auzit astfel de lozinci. Daca luam ca exemplu SUA , tara cu economia cea mai puternica din lume, vom vedea ca acolo au fost probleme mari in sistemul de sanatate. Foarte multi oameni nu erau asigurati deloc in conditiile in care datele statistice aratau astfel in 2010:

      - 61% dintre americani traiesc de la un salar la altul.
      - 50% dintre americani detin mai putin de 1% din bogatia natiunii.
      - 83% din capitalul societatilor comerciale din SUA este detinut de 1% din populatie.
      - Raportul dintre salariul mediu al managerilor si salariul mediu al angajatilor "de rand" este de pana la 500 la 1.
      - Mai mult de 40 milioane de americani au nevoie de tichete pentru alimente (asigurate de stat) pentru a supravietui.
      - 21% dintre copiii din USA traiesc SUB LIMITA SARACIEI !
      - 43% dintre americani au contribuit cu mai putin de 10.000 dolari pentru pensie.
      - In ciuda crizei economice, numarul milionarilor din SUA a crescut cu un "procent enorm" de 16%, ajungand la 7.8 milioane (2,5% din populatia SUA).

      http://finance.yahoo.com/tech-ticker/the-u.s.-middle-class-is-being-wiped-out-here%27s-the-stats-to-prove-it-520657.html

      Astfe, nu este de mirare ca multi nu isi permiteau asigurari private de sanatate.

      Nu este vorba despre "drepturi si obligatii" ci despre dorinta unora de a privatiza asigurarile de sanatate pentru a se imbogati de pe urma celor in suferinta.
      • +3 (3 voturi)    
       ce oroare.. :) (Vineri, 16 martie 2012, 12:17)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Pacient

       nu prea vad legatura. eu spun ca un sistem corect trebuie sa fie echilibrat. vrei servicii de calitate, trebuie sa oferi la schimb ceva echivalent. tu imi prezinti o extrema, sistemul SUA capusat de asiguratori privati, la care au acces doar cei cu bani, si vrei sa mergi pe cealalta extrema, un sistem in care doar unii sa plateasca si toti sa aiba acces.

       dreptul la sanatate nu e implicit. pe hartie poti sa pui tu orice tampenie vrei. daca nu ii oferi medicului, tehnicianului, farmacistului, un salariu competitiv atunci ei vor pleca in alta tara si gata. o sa te trateze babele. nu poti sa ai un sat de analfabeti tratati de un medic bun, care si-a tocit coatele zece ani prin facultati. fiecare primeste ceea ce merita.
       • 0 (2 voturi)    
        Oroarea provocata de dreptul la sanatate (Vineri, 16 martie 2012, 12:58)

        Pacient [anonim] i-a raspuns lui pehash

        Sunt de acord ca toti trebuie sa plateasca insa proportional cu veniturile. Problema in Romania este ca veniturile populatiei sunt foarte mici (a cui este vina?) asa ca si in cazul in care toata lumea va plati la un nivel la care sa le mai ramana si bani de trai (mancare, electricitate, gaze etc), tot nu vor fi destui bani in sistem pentru un sistem performant. Cu atat mai mult, nu este de dorit sa se privatizeze asigurarile de sanatate deoarece astfel, o parte insemnata din suma colectata va intra in buzunarele asiguratorilor (vezi SUA) in timp ce oamenii cu venituri reduse nu isi vor permite asigurari suplimentare.
        In Germania 85% din populatie are asigurari de stat. Nici macar acolo nu sunt multi care sa isi permita asigurari private. In acelasi timp, si in Germania o parte a fondului pentru sanatate e finantata de stat (asistenta financiara) pentru a acoperi asigurarea persoanelor care nu au fost niciodata angajate sau nu platesc pentru sistem.

        Dreptul la sanatate trebuie sa fie unul dintre drepturile fundamentale ale omului. "Drepturile omului" au aparut o data cu organizarea oamenilor in "societati", chiar daca ele nu au fost teoretizate decat mult mai tarziu. Daca oamenii ar trai izolati, in afara societatilor, aceasta notiune nu ar avea nici un sens. De la acest adevar cu valoare de axioma trebuie sa porneasca orice clasificare a "drepturilor omului". Societatile umane au aparut ca urmare a nevoii oamenilor de a se apara de animalele salbatice, de a vana sau produce mai eficient, de a isi proteja si ingriji semenii raniti in timpul vanatorii (sanatate) si de ai ii hrani chiar daca nu mai pot participa la vanatoare (somaj, ajutoare sociale). Toate avantalele originare obtinute de oameni datorita asocierii in "societati" trebuie sa se regaseasca in "drepturile omului". In caz contrar, orice om poate sa spuna ca scopul initial al asocierii a fost deturnat (a fost incalcat "contractul") si nu mai doreste sa faca parte din "societate".
        • +1 (1 vot)    
         fals (Vineri, 16 martie 2012, 14:25)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui Pacient

         de ce sa plateasca proportional cu veniturile? pe mine nu ma intereseaza cat castiga dorel, ci cu cat contribuie el la sistem de-a lungul vietii. daca x produce de 10 ori mai mult decat y si castiga ca atare, trebuie sa plateasca de 10 ori mai mult? aberant. dar daca eu am venit mediu, mananc sanatos, fac miscare... trebuie sa platesc la fel de mult ca vecinul obez, cardiac, fumator, alcoolic? de fapt in ambele situatii unul plateste pentru celalalt. asta e 'contractul'? nu.
      • 0 (2 voturi)    
       si acum (Vineri, 16 martie 2012, 14:03)

       baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Pacient

       du-te si depune flori la mormintul marelui pingelica, varsa si o lacrima de regret.
    • +2 (2 voturi)    
     Puncte (Vineri, 16 martie 2012, 11:32)

     unu [anonim] i-a raspuns lui Pacient

     Doar cateva mentiuni:
     - la asigurarea privata din germania, accesul este limitat datorita faptului ca aceasta va creste pe parcursul vietii, in functie de bolile persoanei in cauza, iar o persoana care nu "are bani" e obligata sa cotizeze la stat pentru a putea fi ajutata la batranete. "Are bani" inseamna acum 50.000eur/an dar aceasta limita a crescut foarte mult in ultimii ani (de la 40.000)
     - asigurarea privata din germania este foarte bine vazuta de medicii de acolo care trateaza pacientii cu o astfel de asigurare in mod prioritar (datorita sumelor rambursate - mai mari mai repede)
     - un astfel de sistem, ar fi falimentar in Romania in foarte scurt timp. Ma si gandesc la cate operatii pe bani grei s-ar face dintr-o data (nu ca nu se fac si acum...). Personal, ca asigurat privat in germania, am avut o lucrare la dinti pentru care am platit 20% din costuri, lucrarea fiind de ordinul miilor de eur (mirarea mea e ca mi-a iesit mai ieftin decat ar fi costat in Romania).

     Ce-i sigur e ca oricum ar arata noua lege a sanatatii, eficienta si optimizarea costurilor nu trebuie sa primeze in fata vietii si sanatatii oamenilor. La urma urmei noi toti platim pentru o viata mai buna.
  • 0 (0 voturi)    
   eu (Vineri, 16 martie 2012, 14:54)

   eu [anonim] i-a raspuns lui ChavaLito

   De acord. Dar dumneata nu te uiti in jur? dumneata nu vezi ca nu mai sunt oameni cu verticalitate? dumneata nu vezi ca inclusiv cei care ar trebui sa aiba coloana vertebrala sunt niste pupin..risti?
   pai cine mai vrae UE? doar niste oameni bogati s puternici care vor sa fie mai bogati si mai puternici pe spatele celor care devin adevarati sclavi... problema este ca nu e cale de scapare.,,
 • -8 (16 voturi)    
  MCV (Joi, 15 martie 2012, 18:44)

  ignorant [anonim]

  Ce-i aia MCV?
  • +6 (8 voturi)    
   JMB a discutat cu MRU despre MCV. (Joi, 15 martie 2012, 19:52)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui ignorant

   Este prescurtarea de la Mecanism de Cooperare si Verificare.
  • +5 (5 voturi)    
   nu vreau sa te jignesc....... (Vineri, 16 martie 2012, 5:45)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui ignorant

   dar te intreb daca citesti un twxt il citesti cu atentie,sau mai bine zis il intelegi ? te ror mai citeste odata articolul,si deasupra pozei vei vedea in paranteza explicatia prescurtarii MCV !
  • +4 (4 voturi)    
   MCV... (Vineri, 16 martie 2012, 9:29)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui ignorant

   Mecanismul de control si verificare.......asa scrie in aricolul mai sus mentionat.
 • +6 (16 voturi)    
  Parerea mea (Joi, 15 martie 2012, 18:59)

  OBS [anonim]

  Pai daca MRU face pana in Iulie tot ce scrie in articol, nu cred ca mai candideaza la presedentia RO.
  Cred ca o sa-l vedem in locul lui Barrosso si noua ne va ramane sa alegem intre Ponta, Antonescu si Baconschi.

  Io zic sa le faca asa... vreo 75-80% ca imi place cum se ofileste Crin-uletul cand aude de el :)))
  • -3 (13 voturi)    
   parerea mea e alta (Vineri, 16 martie 2012, 3:03)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui OBS

   Sunt din ce in ce mai convins ca pana la alegeri Ungureanu o sa-si piarda cam toti sustinatorii. Sunt multe lucruri de facut si directia in care se indreapta Ungureanu mi se pare gresita. Pare sa continue politica PDL de pana acum, lucru care devine din ce in ce mai evident pe masura ce trece timpul.
   • 0 (4 voturi)    
    Vom vedea. (Vineri, 16 martie 2012, 10:42)

    OBS [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Putin probabil sa fie asa. MRU nu pare a fi genul de persoana care sa fie cumparata cu bani sau functii. Ca exemplu, vezi demiterile pe care le-a facut de la CNADR si la Dezvoltare Regionala, chiar daca au sarit ca arse Boiagiu si Udrea.
    Cred ca are pasii deja calculati, nu pare a fi genul superficial.
    Importanta este increderea si sustinerea externa; daca vor incepe sa apara investitii serioase americane, nu glume de genul Ford.
 • +2 (2 voturi)    
  jurnalistul (Joi, 15 martie 2012, 19:08)

  Ciucu [anonim]

  Nu am retinut cine e ziaristul care a pus ultima intrabare dar... cat cat de idiot sa fii ca din 2 cate a anuntat moderatorul ca se pot pun tu sa irosesti una in halul ala???

  Sau o fi fost unul dintre baietii nostri montat in sala ca ziarist... desi... hmm... totusi nu cred.

  Putea sa intreba o mie de chestii interesante el intreaba de ce crede mr. B. despre euro. De parca nu ar fi fost o sumedenie de alte declaratii pe tema asta.

  Ar trebui sa ne ivatam minte si in alte domenii, invata regulile; if you are in Rome, act as a roman. Asta se credea pe salile institutiilor de la noi unde ii stau politicienii la dispozitii cu gura'n microfonu' lui.
 • +2 (4 voturi)    
  Toti cei din imagine nu fac... (Joi, 15 martie 2012, 19:39)

  Costin1968 [utilizator]

  ...sincer vorbind, deci nu fac politic nici cat trei cuburi de gheata din paharul Piratului...Asta la vista baby !
 • -5 (15 voturi)    
  Ungureanu si Barossu (Joi, 15 martie 2012, 19:40)

  Bivol Ilie [anonim]

  Sper ca este clar pentru toata lumea ca declaratiile au fost doar abureli fara importanta si ca acolo s-au discutat despre cu totul si cu totul altceva.....
 • +5 (13 voturi)    
  sunt curios (Joi, 15 martie 2012, 19:52)

  iulian-bz [utilizator]

  ce declaratii mai fac acum cei doi presedinti ai chiulangiilor din USL,oricum nea Antenescu nu prea intelege fara ajutorul dictionarului,iar celalalt o sa spuna ca in cele 15 puncte din programul de guvernare al vestitei aliante se regasesc si cele specificate de d-l MRU,in seara asta chiar sunt mandru de faptul ca, incepem sa contam si noi prin UE,despre discursul premierului, scurt si la obiect!
  • -1 (5 voturi)    
   incepem sa contam si noi in UE? (Vineri, 16 martie 2012, 10:39)

   costache [anonim] i-a raspuns lui iulian-bz

   Ca sa vezi! Deci prestatiile presedintelui in ultimii 7 ani au fost 0! N-au contat deloc in UE! Gura pdl-istului adevar graieste...
 • -1 (15 voturi)    
  mru vs barosso (Joi, 15 martie 2012, 21:32)

  rosioru [anonim]

  barosso: reforma sanatatii trebuie facuta, rata de absorbtie de 7,4 % este dureros de scazuta, am convenit ultima data la Bucuresti un plan de ACTIUNE...

  mru: am trecut in revista...., am reiterat o serie de aspecte ..., am avut un schimb de vederi pe aspecte tehnice..., credem ca in vara ...

  come on, omul asta e setat prea mult pe aria diplomatiei si batutului apei in piua...
 • +2 (10 voturi)    
  mru (Joi, 15 martie 2012, 22:38)

  bogdan [anonim]

  pana acum mru a aratat ca tot ce si-a propus a pus in aplicare si a si realizat...sunt sigur ca si in situatia asta se va descurca cu brio..am incredere in mru
 • -2 (12 voturi)    
  trist (Vineri, 16 martie 2012, 0:33)

  The Saker [utilizator]

  suntem doar o trista colonie a puterilor occidentale; un tinut cu o populatie fara nici un viitor.
 • -5 (9 voturi)    
  Dea rasu -plansu ! (Vineri, 16 martie 2012, 7:57)

  Didos [anonim]

  Ei se fac ca ne dau bani, noi ne facem ca nu avem nevoie si nu-i luam . In realitate platim catre UE mai mult decat primim , ba mai suntem si sanctionati . Acum trebuie sa contribuim si la un fond de solidaritate (frateasca ? ) ,pentru salvarea Greciei , cu toate ca grecii au salarii de 2-3 ori mai mari ca ale noastre si un PIB dublu ca al nostru . Ar fi cam asa : Suie-te pe umerii mei palicare , ca sa iesi din marmelada , ca mie oricum mi-a ajuns peste cap ! Vai de mama noastra !
  • 0 (0 voturi)    
   cam da! (Vineri, 16 martie 2012, 8:54)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Didos

   http://www.zf.ro/politica/ministerul-agriculturii-da-25-de-milioane-de-euro-pentru-un-site-un-newsletter-si-100-de-brosuri-de-60-de-pagini-cu-informatii-despre-fondurile-ue-9403475
  • +2 (4 voturi)    
   n-as crede, (Vineri, 16 martie 2012, 9:37)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Didos

   ca nefiind in zona euro , contribuim efectiv la "salvarea greciei"

   daca e cineva mai documentat ,rog sa raspunda.
 • +3 (5 voturi)    
  Minciuna sfruntata a hotomanilor politicieni. (Vineri, 16 martie 2012, 11:07)

  Alin_N [utilizator]

  UE nu te obliga sa-ti distrugi sistemul de sanatate. UK are NHS care nu va fi desfiintat de catre UE. Dar la noi s-a vazut ca lumea este impotriva furarii fondurilor de asigurari de sanatate de catre politicieni si firmele de asigurari si ce s-au gandit jefuitorii tarii (politicienii)? Hai sa le bagam pastila "noi nu vrem, da UE ne obliga". Poate merge.
  A mers cand ne-am vandut petrolul pe nimic.
  • +2 (4 voturi)    
   Reforma (Vineri, 16 martie 2012, 11:34)

   catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Alin_N

   UE spune ca trebuie facuta reforma ceea ce este adevarat.. cum sa facem reforma nu o spun.. ei doresc anumite rezultate.. e ca la medic.. pacientul sa fie sanatos.. din pacate la Bucuresti pt unii cel mai sanatos pacient este ala mort
 • -1 (1 vot)    
  Reforma sanatatii (Vineri, 16 martie 2012, 12:50)

  Tina Gheorghe [anonim]

  S-a mai uitat cineva la videoclip? E foarte ciudat ce poate intelege o persoana care scrie articolul: cum mentioneaza tema "reforma sanatatii" (tema preferata a presedintelui nostru) si cum omite partea despre sectorul energetic si companiile de stat.
 • 0 (0 voturi)    
  mai repede (Vineri, 16 martie 2012, 23:12)

  gica [anonim]

  ce tot spuneti despre asigurarile private ? ca statul de 20 de ani va leganat si va servit la pat. sunteti orbi? nu v-ati saturat sa dati bani din buzunar la contributii si de sute de ori cand ajungeti in spitale? sa se faca reforma odata ca nu se mai poate , macar sa beneficiem de pachetul de baza ca daca o sa am bani , imi fac si una suplimentara ca nu este obligatorie.
  despre Germania? e frumos totul, e sanatos totul, e o.k. noi nu vrem nimic, nu ne convine nimic, mereu comentam si cand este tot din buzunar scoatem.
  sa inteleg ca va plac spitalele lui ceausescu? revenitiva, aveti vile. masini si termopane , e timpul sa va ganditi si la sanatate.
  • 0 (0 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 17 martie 2012, 14:27)

   vio [anonim] i-a raspuns lui gica

   nimeni nu stie ce va prevede reforma sanatatii, dar toti isi dau cu parerea, ca vor scoate bani din buzunare si asa, dar in vechea reforma era trecut ca nu scoti nici un ban in buzunar pt pachetul de baza, ca oricum tu oferi statului 10% din salar pe sanatate si nu ai parte de nimic....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by