Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, are discernamant, potrivit rezultatului expertizei psihiatrice realizate de specialistii Institutului National de Medicina Legala din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Institutul National de Medicina Legala (INML) a finalizat expertiza psihiatrica in cazul lui Gheorghe Vladan, stabilind ca acesta avea discernamant in momentul atacului armat de la coaforul din complexul Perla, din 5 martie, cand si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras in casiera salonului, dupa care a ranit alte sase persoane.

Gheorghe Vladan a fost dus, luni, la Institutul National de Medicina Legala pentru expertiza psihiatrica solicitata in dosarul lui inaintea judecarii la Curtea de Apel Bucuresti dupa ce Vladan a cerut internarea intr-un centru psihiatric in loc de privarea de libertate, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Vineri, Vladan a fost dus la Spitalul Penitenciar Jilava, unde i-au fost facute analize si investigatii medicale, inaintea expertizei psihiatrice. Autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla a fost arestat pe 6 martie de instanta Tribunalului Bucuresti, pentru omor calificat si deosebit de grav, el fiind acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si de premeditarea faptei. Decizia a fost contestata de Vladan la Curtea de Apel Bucuresti, insa luni el a anuntat instanta ca isi retrage recursul.

Lunea trecuta, in jurul orei 17.30, Gheorghe Vladan (53 de ani), sofer la Policlinica MAI, a intrat in coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanti, unde lucra sotia sa, Florina Vladan (47 de ani), coafeza. Vladan si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras intr-o colega a sa, casiera Mariana Bendre, dupa care a ranit alte sase persoane aflate in salonul de infrumusetare din Bucuresti.

Atacatorul a fost arestat in 6 martie, de instanta Tribunalului Bucuresti, pentru omor calificat si deosebit de grav, el fiind acuzat si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dar si de premeditarea faptei. Decizia a fost contestata de Vladan la Curtea de Apel Bucuresti, insa luni el a anuntat instanta ca isi retrage recursul.