Loredana Stan, directoarea scolii din Viisoara (Dambovita), unde trei fetite au cazut in fosa septica, una dintre ele murind, a fost schimbata din functie, a anuntat, marti, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Dambovita.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dambovita, citat de Mediafax, directoarea scolii generale din comuna Ulmi, Loredana Stan, a fost schimbata din functie, fiind inlocuita cu profesoara Daniela Constanta Sirbu.

De asemenea, ISJ a cerut unitatii scolare constituirea unei comisii de cercetare a circumstantelor in care a avut loc accidentul de la scoala din Viisoara, comuna Ulmi.

"Recomandam acestei comisii analizarea modului in care profesorul de serviciu si-a indeplinit atributiile specifice si, daca este cazul, sanctionarea acestuia cu diminuarea salariului cu 15% pe o perioada de sase luni. Alte masuri disciplinare vor fi stabilite dupa incheierea cercetarii penale, daca va fi cazul", se precizeza in comunicatul citat.

Totodata, conducerea ISJ sustine ca sunt necesare noi verificari privind siguranta elevilor si a cadrelor didactice in toate unitatile de invatamant din judet, pentru identificarea si inlaturarea factorilor de risc, astfel incat fiecare scoala sa elaboreze o fisa privind riscurile constatate.

ISJ a trimis o notificare catre primariile din judet, prin care solicita securizarea spatiilor din incinta scolilor astfel incat sa fie eliminati factorii de risc, acolo unde este cazul.

In acelasi timp conducerea ISJ a convocat pentru miercuri o sedinta cu directorii scolilor din judet pentru "prelucrarea prevederilor si normelor de securitate a elevilor si personalului scolii".

In documentul citat, in care sunt enumerate masurile dispuse de ISJ si care a fost trimis Ministerului Educatiei, se mai precizeaza ca cele doua fetite implicate in incidentul de luni vor fi consiliate psihologic.

Trei fetite de clasa a II-a de la scoala din Viisoara au cazut, luni, in fosa septica aflata in curtea unitatii. In urma incidentului, care s-a petrecut intr-o pauza, una dintre fetite, in varsta de 8 ani, a murit.