Angajatii Corpului de Control care au facut verificari la Centrul de Diagnostic si Tratament si la Policlinica MAI au constatat o serie de nereguli cu privire la aplicarea normelor interne in domeniul resurselor umane, a anuntat luni ministrul de Interne. Ca urmare, "Am dispus punerea la dispozitia MAI, pentru o perioada de 3 luni, si eliberarea din functie a domnului Venceron Vlasceanu, directorul Directiei Medicale din cadrul MAI", a spus Gabriel Berca. El a anuntat si ca ancheta Corpului de Control a relevat nereguli la concursul de angajare a lui Gheorghe Vladan in minister, in anul 2006.

Declaratiile lui Gabriel Berca:

  • S-a declansat procedura cercetarii prealabile fata de directorul Directiei Medicale pentru a se constata existenta sau inexistenta unor abateri disciplinare.
  • In cazul Vladan nu au fost respectate prevederile interne primite de la Directia generala de management si resurse umane.
  • Directorul adjunct al Directiei Medicale a MAI este imputernicit sa exercite functia de director.
  • Raportul Corpului de Control a relevat ca in cadrul concursului de incadrare ca angajat al MAI a lui Gheorghe Vladan, in februarie 2006, nu au fost respectate cerintele legale, neexistand fisa postului corespunzatoare functiei pe care urma sa o ocupe.
  • Vladan nu indeplinea conditiile obligatorii pentru participarea la concurs, pentru ca nu detinea permis de conducere de categoria D.
  • In perioada urmatoare toate structurile din minister trebuie sa actualizeze datele despre fiecare angajat din subordine si sa comunice Directiei generale de resurse umane indeplinirea acestei obligatii.
  • Am cerut de asemenea verificarea tuturor detinatorilor de arme letale, lucru inceput deja, dar si verificarea angajatilor MAI care detin astfel de arme, incepand cu cei din Politie.