Unele trenuri ar putea ajunge la destinatii cu intarzieri sau ar putea fi anulate din cauza ninsorii si a vantului puternic care se vor produce in majoritatea regiunilor tarii, pana luni seara, informeaza, duminica, CFR Calatori.

Reprezentantii CFR Calatori arata, intr-un comunicat de presa citat de agentia Mediafax, ca in urma avertizarii meteo de ninsori si vant puternic, pentru perioada 11 martie ora 14.00 - 12 martie ora 20.00, "in circulatia trenurilor de calatori pot interveni intarzieri sau anulari, in functie de evolutia starii vremii".

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a precizat ca, in urma avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, au fost activate comandamentele regionale de iarna, care vor functiona in perioada in care sunt anuntate fenomene meteo nefavorabile.

"Dispeceratele functioneaza in dispozitiv complet, regionalele de cale ferata fiind dotate cu utilaje de interventie - drezine pantograf si pluguri - necesare in orice situatie de urgenta. Personalul feroviar activat va interveni operativ, in functie de evolutia acestor fenomene meteorologice, cu utilaje speciale pentru remedierea eventualelor deranjamente", a precizat sursa citata.

Reprezentantii CFR SA au precizat ca in prezent circulatia pe calea ferata se desfasoara in conditii normale. Comandamentele monitorizeaza circulatia feroviara astfel incat, in caz de urgenta, sa se poata interveni cu utilajele pregatite pentru astfel de situatii.

Pasagerii sunt sfatuiti ca, in zilele in care este valabila atentionarea de vreme nefavorabila, inaintea calatoriei sa solicite informatii despre eventuale modificari in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, incepand de duminica, ora 14.00, si pana luni, ora 20.00, in nordul, centrul si estul tarii va ninge si vantul va atinge viteze de pana la 60 de kilometri pe ora, iar in celelate regiuni vor fi precipitatii mixte si se va produce polei.

La munte va ninge, iar vantul va atinge la rafala si viteze de 70-80 de kilometri pe ora, viscolind zapada.