Politistii constanteni continua sa-i caute pe autorii jafului armat care a avut loc vineri seara, la o sucursala a Intesa Sanpaolo Bank, de pe strada Dezrobirii, din municipiul Constanta, care a durat numai 40 de secunde si in urma caruia atacatorii au fugit cu aproape 20.000 de lei, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Politiei Constanta, s-a format deja un cerc de suspecti si se fac audieri de martori si a altor persoane care ar putea da indicii asupra atacatorilor. De asemenea, anchetatorii spera ca in urma vizionarii imaginilor de pe camerele de supraveghere anchetatorii vor capata indicii asupra identitatii autorilor jafului.

Politistii constanteni mai spun ca respectiva sucursala, fiind una de mici dimensiuni, nu avea agent de paza propriu, avand contract cu o firma de securitate, care intervenea numai la chemare.

"Banca nu avea agent de paza propriu si se baza numai pe firma cu care avea contract. Exista un agent de paza, dar numai cand se faceau transferuri de bani de la si catre Trezorerie si care supraveghea aceste transferuri", spun surse din randul anchetatorilor.

Potrivit acelorasi surse, sucursala era dotata cu camere de supraveghere si avea butoane si pedale de panica ce ar fi trebuit actionate de catre angajati in momentul atacului.

"Din pacate, casiera care le-a dat banii celor doi atacatori s-a speriat si nu a apasat la timp nici butonul, si nici pedala de panica. Ea a reactionat abia dupa ce atacatorii au parasit incinta", sustin sursele citate.

In plus, jaful s-a desfasurat foarte repede, astfel ca, desi in momentul producerii acestuia in incinta sucursalei bancare se mai gasea unul dintre directori, aflat insa in biroul sau, iar in incaperea respectiva erau o alta casiera si o clienta, acestea nu au constientizat atacul decat in momentul in care cele doua persoane mascate au parasit in fuga incaperea.

"In urma atacului nu au existat victime, nu au fost facute acte de violenta, numai casiera care a fost jefuita s-a ales cu o sperietura. In rest, clienta si cealalta angajata a bancii, care ii acorda acesteia asistenta, fiind prinse in discutii nu au constientizat atacul decat dupa comitere", au mai precizat surse din randul anchetatorilor.

Un jaf armat a avut loc, vineri dupa-amiaza, la o banca din zona centrala a municipiului Constanta, cei doi atacatori, care aveau fetele acoperite, amenintand-o pe una dintre angajate si fugind cu aproape 20.000 de lei. Atacul a avut loc la o sucursala a Intesa Sanpaolo Bank de pe strada Dezrobirii din municipiul Constanta, in jurul orei 17.00, cu numai cateva minute inainte de inchidere.

Potrivit reprezentantilor Politiei Constanta, cei doi atacatori, care aveau fetele acoperite, au mers direct la una dintre casiere, aceasta declarandu-le apoi anchetatorilor ca barbatii ar fi amenintat-o cu doua pistoale. Cei doi i-au spus femeii ca o omoara daca nu le da toti banii pe care ii avea, iar aceasta a luat dintr-un sertar suma de 20.000 de lei, pe care le-a dat-o atacatorilor, acestia parasind apoi in fuga banca.